Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Spanien NF 2021

Spanien NF 2023 »


SPANIENS UTTAGNING. Det spanska TV-bolaget RTVE har bekräftat Spaniens deltagande i Eurovision 2022 och sagt att artist och tävlingsbidrag ska utses via Benidorm Fest 2022.

 

Fakta


  • Uttagningsprocess:
  • Benidorm Fest 2022
  • Uttagningsdatum:
  • prel. februari 2022
  • Artist:
  • Inte känt
  • Låt:
  • Inte känt
  • Låtskrivare:
  • Inte känt

Efter flera år med dåliga slutplaceringar i Eurovisionen har det spanska TV-bolaget RTVE valt att ta Eurovision mer seriöst. Det första steget är att anordna en helt ny uttagning, vilket RTVE presenterade i mitten av juli. Beskedet då var att de har valt att återuppliva den tidigare nedlagda Benidorm-festivalen, som arrangerades i den spanska staden Benidorm i provinsen Alicante i sydöstra Spanien årligen mellan 1959 och 2006. Beskedet nu är att de har öppnat en antagning (hittas via denna länk) för intresserade låtskrivare och artister att skicka in tävlingsbidrag. Den hålls öppen fram till den 29:e oktober och det är från den som startfältet senare utses.

Enligt senaste nytt kommer en jury att välja ut 12 bidrag (samt 6 reserver) från antagningen, och dessa bidrag fördelas ut om 6 bidrag per semifinal. Under två direktsändningar i RTVE:s kanaler kommer sedan lika delar jury- och tittarröstning att avgöra tre gemensamma favoriter per sändning som går till final. I den avslutande finalsändningen kommer 6 akter att tävla där vinnaren koras med hjälp av jury- och tittarröstningen.

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen