Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Rumänien NF 2021

Rumänien NF 2023 »


RUMÄNIENS UTTAGNING. Det rumänska TV-bolaget TVR har bekräftat Rumäniens deltagande i Eurovision 2022 samt att man tänker välja artist och bidrag genom uttagningen Selecţia Naţională.

 

Fakta


 • Uttagningsprocess:
 • Selecţia Naţională
 • Uttagningsdatum:
 • 5-10 februari 2022: Onlineröstning
 • 12 februari 2022: Semifinal
 • 5 mars 2022: Final
 • Artist:
 • Inte känt
 • Låt:
 • Inte känt
 • Låtskrivare:
 • Inte känt

Senast som Rumänien anordnade Selecţia Naţională för att välja både artist och tävlingsbidrag var 2019. Året därpå hölls förvisso en final gällande tävlingsbidraget medan artistvalet gjordes internt och ifjol hölls ingen uttagning alls då TVR lät sångerskan Roxen kvarstå som representant ett år till. Nu är TVR redo för en ny uttagning och den här gången har det planerats för en uttagning som innehåller inte mindre än 45 bidrag! Så här kommer det att gå till:

 

Tvådelad semifinal

Mellan den 5:e och 10:e februari kommer 45 utvalda bidrag att publiceras online på TVR:s YouTube-kanal där sedan en expertjury tillsammans med publiken kommer att rösta fram 20 bidrag som får fortsätta tävla. Juryn har mest att säga till om då de får rösta fram 15 bidrag medan publiken får ta vidare fem låtar.

De 20 bidragen kommer sedan att tävla i en semifinal den 12:e februari som direktsänds i TVR. Alla låtar framförs live i programmet och sedan är det upp till en jury att välja ut 10 bidrag som kvalar in till finalen.

 

Finalen

Själva finalavgörandet äger rum den 5:e mars då de tio finalisterna tävlar om segern. Nu får tittarna vara med och rösta tillsammans med jury och bidraget som får högst totalpoäng efter att alla parter sagt sitt kommer att få representera Rumänien i Eurovision 2022.

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen