Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Nederländerna NF 2021

Nederländerna NF 2023 »


NEDERLÄNDERNAS UTTAGNING. Det nederländska TV-bolaget AVROTROS har bekräftat Nederländernas deltagande i Eurovision 2022, samt att man kommer att välja artist och/eller tävlingsbidraget genom ett internval. Eller i alla fall ska en kommitté sitta med för att välja ut vilken representant som ska få tävla.

 

Fakta


  • Uttagningsprocess:
  • Inte känt
  • Uttagningsdatum:
  • Inte känt
  • Artist:
  • Inte känt
  • Låt:
  • Inte känt
  • Låtskrivare:
  • Inte känt

Det är något oklart vilken slags uttagning som Nederländerna förväntas arrangera till Eurovision 2022 mer än att valet ska genomgå en kommitté på 6 personer. Vi vet således inte om kommittén har för avsikt att välja en artist och låt internt (som Nederländerna gjort varje år sedan 2013) eller om det skulle kunna bli någon slags publik uttagning. Det första steget är i alla fall att låtskrivare kan skicka in bidrag till kommittén som därefter tar nästa steg i valet att hitta Nederländernas representant för Eurovision 2022.

Alla intresserade artister och låtskrivare fick sommaren 2021 på sig att skicka in låtar till Nederländernas uttagning. De krav som fanns var att låtarna måste uppfylla alla EBU:s regler, däribland att låten ej får ha varit officiellt släppt före den 1:a september 2021. Antagningen avslutades den 31:a augusti 2021.

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen