Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Israel NF 2021

Israel NF 2023 »


ISRAELS UTTAGNING. Det israeliska TV-bolaget KAN har bekräftat Israels deltagande i Eurovision 2022, och har sagt att i alla fall tävlingsartisten ska utses genom X Factor Israel.

 

Fakta


  • Uttagningsprocess:
  • X Factor Israel
  • Uttagningsdatum:
  • 30 oktober 2021 – prel. januari 2022
  • Artist:
  • Inte känt
  • Låt:
  • Inte känt
  • Låtskrivare:
  • Inte känt

Israeliska KAN har valt att gå tillbaka till att låta ett externt bolag ta hand om hela nationella uttagningen samt täcka en stor del av kostnaderna för att resa med den vinnande artisten till Eurovision 2022. I mars i år lade KAN därför ut ett ansökningsförfarande och den som vann högsta budet blev Reshet Broadcasting och deras anbud om att låta programmet X Factor Israel på kanalen Channel 13 ta hand om uttagningen.

I början av juni 2021 kom besked om vilka personer som ska utgöra programmets jury. Det handlar om Eurovision-vinnaren Netta samt Aviv Geffen, Margalit Tsanani, Ran Danker och Miri Mesika. Första programmet sänds den 30:e oktober 2021 och finalen är beräknad att sändas i januari 2022 – finaldatumet är dock inte bekräftat!

 

Upplägg

Från början genomgår de sökande talangerna auditions som sedan följer bestämda slutaudition-moment innan programmet övergår i livesändningar. När sedan finalstartfältet är avgjort är det sagt att programmet övergår i Eurovisionuttagningar där finalisterna får framföra originallåtar tänkta för Eurovision 2022. I finalen kommer sedan en vinnare att koras vars tävlingsbidrag får följa med till Turin i maj.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen