Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Italien NF 2021

Italien NF 2023 »


ITALIENS UTTAGNING. Det italienska TV-bolaget RAI, som är värdbolaget för Eurovision 2022, har självklart bekräftat Italiens deltagande i Eurovision 2022 samt att man tänker välja artist och bidrag genom sin Festival di Sanremo.

 

Fakta


  • Uttagningsprocess:
  • Festival di Sanremo
  • Uttagningsdatum:
  • 1:a till 5:e februari 2022
  • Artist:
  • Inte känt
  • Låt:
  • Inte känt
  • Låtskrivare:
  • Inte känt

I maj 2021 tog Italien hem sin tredje seger i Eurovision Song Contest och det tack vare musikgruppen Måneskins bidrag “Zitti e buoni”. Nu är det således Italien som får ta hand om värdskapet och medan tävlingen förbereds och värdstadsarbetet pågår för fullt har RAI i augusti 2021 bekräftat att man fortsätter att utse artist (och förhoppningsvis även tävlingsbidraget) genom Sanremo-festivalen. Förutom detta är det också sagt att den välkända programledaren Amadeus fortsätter att vara värd för festivalen, vilket blir hans tredje år i rollen.

Tävlingen hålls mellan den 1:a och 5:e februari 2022. Startfältet meddelas förmodligen senare under året eller i början av 2022.

Två nyheter som har presenterats är att kategorin Nuove Proposte tas bort och istället blir det bara Campioni-artister som tävlar under hela festivalveckan. Dessutom kommer de två jokerplatserna från Sanremo Giovani tillbaka efter att senast ha använts 2019.

 

Upplägget för festivalveckan

Som tidigare nämnt kommer nästa års Festival di Sanremo, som för övrigt är den 72:a upplagan genom tiderna, att pågå under fem dagar i februari 2022. Så här ser schemat ut:

Första kvällen (1:a februari): Ena halvan av startfältet, totalt 12 artister, framför sina tävlingsbidrag.

Andra kvällen (2:a februari): Resterande halvan av startfältet, också 12 artister, framför sina tävlingsbidrag.

Tredje kvällen (3:e februari): Samtliga 24 artister uppträder en gång till med respektive tävlingsbidrag.

Fjärde kvällen (4:e februari): Uppträdanden sker men denna gång med covers på låtar från 1960-, -70 och -80-talet (som både kan vara på italienska eller engelska).

Femte kvällen (5:e februari): Finalkvällen då vinnaren koras. Det är inte bekräftat om alla 24 tävlande tar sig till final.

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen