Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Tyskland NF 2021

Tyskland NF 2023 »


TYSKLANDS UTTAGNING. De tyska TV-bolaget ARD/NDR har bekräftat att Tysklands artist och tävlingsbidrag till Eurovision 2022kommer att väljas ut genom finalen Unser Lied für Turin.

 

Mer fakta om uttagningen

Uttagningsdatum

  • prel. mars 2022: Finalen


Initialt var det sagt att Tyskland skulle fortsätta med internvalet även till Eurovision 2022, men i november 2021 grusades dessa planer då en allmän antagning öppnade för intresserade artister och låtskrivare. Bland de inskickade låtarna kommer sedan en jury bestående av bland andra anställda vid bolaget ARD:s olika radiostationer tillsammans med den tyska delegationschefen Alexandra Wolfslast välja ut ett startfält till finalen Unser Lied für Turin.

 

Upplägg

Uttagningens upplägg blir en mindre final med ett antal tävlande som gör upp om segern. Exakt vilken röstningsmetod som kommer att användas är inte känd.

 

Eurovision-resultat 2022

I finalen som preliminärt avgörs i mars utses den artist med tillhörande tävlingsbidrag som kommer att få representera Tyskland i Eurovision 2022.

 

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen