Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Schweiz NF 2021

Schweiz NF 2023 »


SCHWEIZ’ UTTAGNING. Det schweiziska TV-bolaget SRG SSR har bekräftat Schweiz’ deltagande i Eurovision 2022 samt att man kommer att välja artist och tävlingsbidrag genom ett internval.

 

Fakta


  • Uttagningsprocess:
  • Internval (artist och bidrag)
  • Uttagningsdatum:
  • Inte känt
  • Artist:
  • Inte känt
  • Låt:
  • Inte känt
  • Låtskrivare:
  • Inte känt

De fyra schweiziska regionala TV-bolagen SRF, RTR, RSI och RTS beslöt under våren 2021 för att fortsätta med uttagningsmetoden att låta två jurygrupper internt rösta fram artist och tävlingsbidrag till den kommande Eurovisionen. I samband med att nyheten släpptes startade en liknande ansökning som Tyskland hade för att rekrytera sin panel och likt den kommer ett första test att avgöra vilka personer som ska få ingå i juryn.

De två jurygrupperna kommer dels att bestå av en rekryterad publikpanel och av musikexperter som tillsammans röstar fram en vinnarlåt som får tävla för Schweiz i Eurovision 2022. Metoden har använts varje år sedan 2019 och har hittills genererat en tredje- och en fjärdeplats, vilket landet senast fick i början av 1990-talet! Schweiz använde samma metod 2020 men då Eurovision ställdes in samma år (p.g.a. coronapandemin) kommer det aldrig att få reda på hur det hade gått då.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen