Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Lär känna Faith Kakembo inför finalen i Melodifestivalen 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2022. Nu på lördag är det dags för finalen i Melodifestivalen 2022 och inför det presenterar vi fakta om artisterna som tävlar. Den här delen handlar om Faith Kakembo som tävlar med bidraget ”Freedom” som går ut som nummer 8 av 12 i ordningen.

 

Sensommaren 2019 medverkade Faith Kakembo från Jönköping i finalen i P4 Nästa med låten “Through Fire And Rain” som gjordes av hennes kompis Johannes Häger. Även om Faith inte vann P4 Nästa-finalen erbjöd SVT en plats i Melodifestivalen 2020 med bidraget Crying Rivers som däremot inte tog sig vidare från sin deltävling. Två år senare var det dags igen och den här gången gick det hela vägen till final, även om det blev en jämn omröstning i deltävling 3.

 

Vara fri de valen man gör i livet

Förutom musiken har Faith också sitt andra yrke som narkossjuksköterska inom sjukvården. Under pandemin har det inte blivit så många spelningar men Faith har hållit på med musiken parallellt. Bland annat nu inför Melodifestivalen där hon tillsammans med sitt låtskrivarteam Laurell Barker, Anderz Wrethov och Palle Hammarlund har skapat låten ”Freedom” som hon nu tävlar med. Hon har tidigare berättat att låten skapades under coronapandemin hemma hos Anderz Wrethov. Från början var det tänkt som hennes nästa singelsläpp men den skickades in till Melodifestivalen och kom med.

 

Vad skulle du säga att ditt tävlingsbidrag handlar om?

– Den handlar om att vara fri de valen man gör i livet och att de valen verkligen är de man vill göra och att det är du till hundra procent som har valt detta och att det inte är din omgivning eller yttre omständigheter. Det kan såklart påverka ens val men man ska ändå känna att det är ens eget val och att det kan vara en stor frihet i det, har Faith tidigare sagt till oss.

 

Skulle kännas väldigt fint att gå vidare till Turin

Nu är Faith med i finalen och tävlar därmed om att få representera Sverige i Eurovision Song Contest. Känslan att ta sig hela vägen beskrev hon så här för oss då:

– Det skulle kännas fint men jag är inte där i tanken än. Men det skulle kännas som en ära på alla sätt. Grejen är den att jag brukar tänka att det spelar ingen roll om man uppträder för fem personer eller 50 000 eller en halv miljon. Man ska göra samma framträdande ändå och man ger lika mycket av sig själv oavsett. Men möjligheterna blir större om det är fler som hör och gillar det.

 

Med det sagt vill vi önska Faith stort lycka till i finalen i hela Melodifestivalen 2022! Följ gärna hennes musikaliska resa via det officiella Instagramkontotot.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen