Belarus väljer genom publik uttagning till Eurovision 2021

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Det har varit väldigt tyst från belaruisiska BTRC gällande hur Belarus ska välja artist och bidrag till Eurovision 2021. Först nu en dag in på det nya året kommer besked om att det ser ut att bli en publik uttagning.

 

Någon slags finalkväll

Formen för själva uttagningen ser i dagsläget ut att bli en publik uttagning som hålls i februari eller mars. Något exakt datum saknas men det är dessa månader som just nu anges som mest troliga. Däremot är alla detaljer inte spikade än och därför får vi återkomma i den frågan.

För närvarande öppnas en antagning dit vem som helst har möjlighet att bidra med låtar. Även artisten /gruppen som framför tävlingsbidraget kan ha vilken nationalitet som helst. Fortfarande finns dock krav på att alla som befinner sig på scenen under ett framträdande ska vara 16 år eller äldre.

 

Några nyheter

En nyhet för antagningen är att BTRC vill få in liveinspelningar av det framträdande respektive artist tänker sig och utöver det kan varje artist bara ansöka med en låt.

Antagningen är öppen till och med 31:a januari. Fullständig information inklusive tävlingsregler, ansökningsblanketter med mera finns att hämta och läsa på BTRC:s hemsida.

 


 

Kommentera