Ryssland väljer genom final inför Eurovision 2021

NATIONELLA UTTAGNINGAR. För första gången sedan 2012 kommer rysk TV att anordna en nationell final för att utse artist och bidrag. Helt enkelt får publiken vara med och avgöra vem som ska få representera Ryssland i årets Eurovision Song Contest.

Det har dröjt länge men nu så här i början av mars (och slutet av uttagningssäsongen) har ryska Channel One kommit med beskedet att de ska hålla en nationell final för att utse artist och tävlingsbidrag till Rotterdam. Finalen är planerad att äga rum den 8:e mars men än så länge finns inget startfält bekräftat. Det är heller inte bekräftat om fjolårets interna val, gruppen Little Big, kommer att finnas med i startfältet eller om det kommer att bli någon annan som får åka den här gången.

Vi har ej heller fått något regelverk publicerat och därför vet vi inte vad Channel One planerar för slags final, det vill säga om det blir en artist som framför ett antal låtar eller om det är olika artister som framför olika låtar.

 

Stor succé ifjol

Inför Eurovision 2020 utsåg Channel One gruppen Little Big med låten ”Uno” som representant och det var ett val som väldigt snabbt blev populärt. Till dags dato har deras musikvideo haft över 188,5 miljoner visningar på YouTube, vilket är mer än vad någon annan Eurovisionvideo har haft på Eurovision.tv:s officiella kanal. Så här lät det den gången:

 

 


 

Kommentera