Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Ryssland väljer genom final inför Eurovision 2021

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. För första gången sedan 2012 kommer rysk TV att anordna en nationell final för att utse artist och bidrag. Helt enkelt får publiken vara med och avgöra vem som ska få representera Ryssland i årets Eurovision Song Contest.

Det har dröjt länge men nu så här i början av mars (och slutet av uttagningssäsongen) har ryska Channel One kommit med beskedet att de ska hålla en nationell final för att utse artist och tävlingsbidrag till Rotterdam. Finalen är planerad att äga rum den 8:e mars men än så länge finns inget startfält bekräftat. Det är heller inte bekräftat om fjolårets interna val, gruppen Little Big, kommer att finnas med i startfältet eller om det kommer att bli någon annan som får åka den här gången.

Vi har ej heller fått något regelverk publicerat och därför vet vi inte vad Channel One planerar för slags final, det vill säga om det blir en artist som framför ett antal låtar eller om det är olika artister som framför olika låtar.

 

Stor succé ifjol

Inför Eurovision 2020 utsåg Channel One gruppen Little Big med låten ”Uno” som representant och det var ett val som väldigt snabbt blev populärt. Till dags dato har deras musikvideo haft över 188,5 miljoner visningar på YouTube, vilket är mer än vad någon annan Eurovisionvideo har haft på Eurovision.tv:s officiella kanal. Så här lät det den gången:

 

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen