Lyssna på La Zarras ”Évidemment” (Frankrike i Eurovision 2023)

EUROVISION 2023. I januari meddelade France Télévisions i Frankrike att de internt valt ut sångerskan La Zarra som sin representant till Eurovision 2023. Nu har hennes tävlingsbidrag ”Évidemment” presenterats officiellt.

Se gärna det officiella klippet där La Zarra framför bidraget:

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Under sommaren 2022 stod det klart enligt en presenterad kommuniké att France Télévisions hade för avsikt att fortsätta med konceptet om en nationell final för att utse artist och tävlingsbidrag till Eurovision 2023. Man hade använt samma koncept till både ESC 2021 och 2022 och skulle nu använda det för ett tredje år på raken. Men, därefter sades det inget mer om någon final och ingen antagning har heller synts till, i alla fall ingen extern. Och ett par veckor in på år 2023 kom också beskedet att det inte skulle bli någon final. Istället hade artistvalet gjorts internt, vilket också bidragsvalet skulle komma att göras.

Bidragsvalet meddelades officiellt söndagen den 19:e februari då musikvideon La Zarras låt, som har fått titeln ”Évidemment”, släpptes officiellt. Bidraget har La Zarra enligt uppgift gjort själv och själva produktionen tillsammans med Benny Adams samt duon Banx & Ranx.

 

Vem blev vald?

Den artist som har valts ut att tävla för Frankrike i år heter La Zarra, som är ett artistnamn för Fatima Zahra Hafdi, född den 25:e augusti 1997 i Montreal i Quebec, Kanada. Det vi vet om henne är att hon släppte sitt första album 2021 Traîtrise som innehåller 14 singlar, däribland låten Tu t’en iras. Hon släppte också så sent som ifjol singeln Sans moi. Det vi också vet är att hon alltid har varit intresserad av mode och musik.

Näst på tur väntar ett scenframträdande på Eurovision-scenen i Liverpool och då Frankrike tillhör ”Big Five” slipper La Zarra kvala genom semifinalerna. Hon kan således redan nu börja förbereda sig för sitt finalframträdande i Liverpool den 13:e maj!

 


 

Kommentera