Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Låtskrivarna till Portugals Festival da Cançao 2021 är presenterade

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Det dröjer ett tag till innan vi får reda på vilka 20 artister som ska tävla i Portugals Festival da Cançao 2021, men nu i december har TV-bolaget RTP offentliggjort namnen på låtskrivarna till bidragen.

Det var den 4:e december 2020 som RTP presenterade namnen på de låtskrivare som valts ut till tävlingen. Efter detta hölls en digital lottning där produktionen fördelade låtskrivarna till de två semifinalerna, vilket i skrivande stund inte indikerar vilka artister och låtar som kommer att tävla utan dessa fylls på i ett senare skede. Här nedan presenteras fördelningen semifinal för semifinal. Notera att låtskrivarna listas i alfabetisk ordning inom respektive semifinal.

 

Semifinal 1 (20 februari)

 1. Anne Victorino D’almeida
 2. Fábia Maia
 3. Filipe Melo
 4. Helder Moutinho
 5. Ian
 6. Irma
 7. Karetus
 8. Miguel Marôco
 9. Stereossauro
 10. Tatanka

Semifinal 2 (27 februari)

 1. Carolina Deslandes
 2. Da Chick
 3. Joana Alegre
 4. João Vieira
 5. Neev
 6. Pedro Da Linha
 7. Pedro Gonçalves
 8. Tainá
 9. Virgul
 10. Viviane

 

Fakta: Festival da Cançao 2021


Portugals uttagning till Eurovision Song Contest kommer än en gång att vara Festival da Cançao. Likt de senaste årens upplagor får den två semifinaler och en final, vilka kommer att hållas den 20:e och 27:e februari samt 6:e mars 2021. Det är däremot ännu inte känt var i Portugal som uttagningen ska hållas samt vem/vilka som kommer att vara programledare.

 

Startfältet: vilka tävlar?

Startfältet består denna gång av 20 artister, vilka är fyra fler jämfört med ifjol. Det kommer att vara totalt tio artister i respektive semifinal som med hjälp av delad jury- och tittarröstning kommer att avgöra vilka fem bidrag (per semi) som ska gå vidare till finalen. Väl där är det åter tittarna och regionala jurygrupper som avgör vinnarlåten.

Inför Festival da Cançao 2021 får varje låtskrivare som bjudits in själv ansvara för att ta fram ett tävlingsbidrag och en artist till sitt bidrag. Låtskrivarna äger rätten ta in fler personer i sitt team och det är också tillåtet att en låtskrivare själv tävlar som både låtskrivare och artist i startfältet. Om det sedan är aktuellt för någon av de ovanstående är ännu oklart.

Två platser i startfältet har lämnats för en så kallad allmän antagning där vissa personer har ägt rätten att skicka in bidrag. De låtskrivare som blev utvalda den vägen är Pedro Gonçalves och Miguel Marôco. Vilka bidrag de fått med avslöjas först i ett senare skede.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen