Liamoo: ”Min låt handlar om människor som inte vågar prata ut”

Foto & copyright: Per Kristensen, Warner Music
Bilden är publicerad med tillstånd av Warner Music.

MELODIFESTIVALEN 2022 – INTERVJU. Inför lördagens deltävling fick vi en pratstund med Liamoo som tävlar med bidraget ”Bluffin”.

 

Senast som vi fick se Liamoo tävla i Melodifestivalen var för tre år sedan då han blev trea tillsammans med Hanna Ferm och låten ”Hold You”. Nu är han tillbaka i tävlingen igen och den här gången mer motiverad än någonsin.

– Jag känner att jag har hittat mig själv som artist och jag känner att jag har ett spår som jag kommer följa hädanefter så det kommer att komma mycket musik, säger Liamoo.

 

Han berättar för oss att 2021 var ett mycket produktivt år, bland annat då han sökte efter sin Melodifestivallåt, då han skapade mycket ny musik som kommer att släppas efter Melodifestivalen. Till sommaren väntar också ett nytt spännande äventyr.

– Sen ska jag ut på turné med Diggiloo där vi har bland andra Theoz, Robin Bengtsson och John Lundvik och massa andra goda själar. Så det kommer att bli ett gött häng och gött gäng, inflikar Liamoo.

 

Fullt fokus på Melodifestivalen

För tillfället är Liamoos fokus på Melodifestivalen där han alltså deltar för tredje gången sedan 2018. Han berättar att han känner att det är en stor ära att få vara med då det är många som skickar in låtar och att han och hans team nu har kommit med i tävlingen. När vi gjorde den här intervjun i torsdags eftermiddag hade Liamoo precis hunnit göra sin första enskilda scenrepetition och han kände sig nöjd med det som hände på scenen i Globen.

– Jag tycker det gick bra, det är självklart väldigt mycket att jobba på och många saker man måste slipa på, men jag gillar numret, säger Liamoo.

 

Låten skapades under ett låtskrivarcamp

Liamoo berättar för oss att hans tävlingsbidrag ”Bluffin”, som är gjord av låtskrivarteamet Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Sami Rekik, Dino Medanhodzic och Ali Jammali, skapades under ett låtskrivarcamp i Skåne. Det var många olika grupper som satt i olika studios och arbetade med musik och under den sista dagen spelades alla låtar upp och det var då som Liamoo föll för just ”Bluffin”.

– Sedan sista dagen har man uppspelningsdag och då får man höra alla låtar som skapats och då kom den låten och jag bara kände hur mycket den tilltalade mig och kände verkligen så här ‘jag måste få spela in den här, jag måste få göra det’. Jag kände mig så hemma i texten och soundet, berättar Liamoo.

 

En intressant notering med låtskrivarna bakom Liamoos tävlingsbidrag är att två av dem, Sami Rekik och Ali Jammali, själva tävlar i en kommande deltävling. Det vill säga, de är både låtskrivare bakom Liamoo samtidigt som de ska framföra ett eget tävlingsbidrag. Men någon konkurrens dem emellan har inte uppstått, istället har Liamoo en egen konkurrent han vill tävla mot.

– Jag känner verkligen inte att jag inne för att tävla mot dem utan jag är med för att tävla mot Liamoo som gjorde Last Breatheller Hold You. Den snubben tävlar jag mot och vill slå i allt och bara bli bättre och bättre som artist och person, säger Liamoo.

 

Vad skulle du säga att ditt tävlingsbidrag handlar om?

– Min låt handlar om människor som inte vågar prata ut, som kanske mår psykiskt dåligt men istället för att prata ut om det så gräver de ner det djupare och djupare i sin kropp. Och så drar de på sig någon mask, typ en fasad, och låtsas som att det inte finns och visar inte andra människor att det finns. Så man bluffar, säger Liamoo.

– Det är lite en metafor att det är en dansant låt och att den är glad och man vill röra lite på sig. Den bidrar med någon god energi, men om man lyssnar och går djupare i vad låten har på insidan då märker man att det är inte riktigt samma sak. Så för mig är det en metafor för mig med ett viktigt budskap, tillägger han.

 

Och på frågan om vilken låt av de han har haft med i Melodifestivalen förut som han själv gillar mest är svaret enkelt: den han ska framföra i årets upplaga.

– Det är så mycket Liamoo som det kan bli. Texten och jag och soundet är jag, outfiten och hela världen vi skapar. Det känns väldigt hemma, säger Liamoo med ett leende.

 

Känslan om låten skulle ta sig till final

Liamoo har de två senaste gångerna som han har medverkat i tävlingen alltid gått direkt till final. Skulle Oscar Zia ropa upp hans namn som finalist igen skulle därför vara stort för honom.

– Asså den tanken är så wow. Alltså jag vet inte vad jag hade gjort. Det hade varit lite som en känslobomb i min kropp tror jag. Jag hoppas verkligen och ska göra mitt bästa för det, säger Liamoo.

 

Och om det tar sig hela vägen till Turin i maj, hur skulle det kännas för dig att få representera Sverige i Eurovision 2022?

– Det skulle definitivt vara det största jag någonsin gjort. Absolut största någonsin och det är klart att man firar i så fall, men istället för att fira blir det istället mycket fokus och hårt arbete för då är resan inte slut, då köttar vi på ännu mer och hårdare och får till ett ännu snyggare nummer, säger Liamoo.

– Får man representera sitt land är det största man kan göra, tillägger han.

 

Med det sagt vill vi passa på att önska Liamoo stort lycka till i deltävlingen och i Melodifestivalen 2022. Gå gärna in och följ honom via hans officiella Facebooksida och Instagramkonto.

 


 

Kommentera