Mahmood & Blanco representerar Italien på hemmaplan i Eurovision 2022

Foto & copyright: RAI
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

NATIONELLA UTTAGNINGAR – RESULTAT. Under natten mot söndagen den 6:e februari avgjordes Italiens uttagning Festival di Sanremo där segern gick till duon Mahmood & Blanco med bidraget ”Brividi”. Nu har vi även fått bekräftat att duon tänker representera Italien på hemmaplan i Eurovision 2022.

Beskedet som har kommit innebär att det är andra gången sedan 2019 som Mahmood kommer att tävla i Eurovision. Senast han deltog, då med låten Soldi klev han in i Festival di Sanremo som en joker från Giovani-tävlingen och vann hela upplagan – och var sedan 26 poäng från att ta segern från Nederländernas Duncan Laurence i Tel Aviv.

Nu är Mahmood tillbaka i Eurovision igen, den här gången med sin artistkollega Blanco (alias för Riccardo Fabbriconi) och nu får de uppträda på hemmaplan då tävlingen äger rum i Italien, i det här fallet Turin. Så här ser duons officiella musikvideo ut till ”Brividi”:

 

Så var finalen i Festival di Sanremo

Sammanlagt deltog 25 artister i uttagningen varav tre var jokrar från den s.k. Sanremo Giovani-uttagningen (vars final ägde rum i december förra året). Under den tävlingsvecka som programmet har pågått har artisterna uppträtt flera gånger om, både med sina egna tävlingsbidrag men även med annan musik, och den 5:e februari avslutades allt med själva finalsändningen.

När alla omröstningar var klara var det Elisa, Mahmood & Blanco och Gianni Morandi som hade tagit sig vidare till den avgörande omgången där en ny omröstning mellan tittarna, jury och en demoskopjury skulle rösta fram vinnaren som blev Mahmood & Blanco. Vinnarduon, och även tvåan Elisa, har varit i topp efter alla omröstningar som varit under tävlingsveckan och det blev också de som möttes i den slutgiltiga omröstningen.

 


 

Kommentera