Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Mahmood & Blanco representerar Italien på hemmaplan i Eurovision 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: RAI
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

NATIONELLA UTTAGNINGAR – RESULTAT. Under natten mot söndagen den 6:e februari avgjordes Italiens uttagning Festival di Sanremo där segern gick till duon Mahmood & Blanco med bidraget ”Brividi”. Nu har vi även fått bekräftat att duon tänker representera Italien på hemmaplan i Eurovision 2022.

Beskedet som har kommit innebär att det är andra gången sedan 2019 som Mahmood kommer att tävla i Eurovision. Senast han deltog, då med låten Soldi klev han in i Festival di Sanremo som en joker från Giovani-tävlingen och vann hela upplagan – och var sedan 26 poäng från att ta segern från Nederländernas Duncan Laurence i Tel Aviv.

Nu är Mahmood tillbaka i Eurovision igen, den här gången med sin artistkollega Blanco (alias för Riccardo Fabbriconi) och nu får de uppträda på hemmaplan då tävlingen äger rum i Italien, i det här fallet Turin. Så här ser duons officiella musikvideo ut till ”Brividi”:

 

Så var finalen i Festival di Sanremo

Sammanlagt deltog 25 artister i uttagningen varav tre var jokrar från den s.k. Sanremo Giovani-uttagningen (vars final ägde rum i december förra året). Under den tävlingsvecka som programmet har pågått har artisterna uppträtt flera gånger om, både med sina egna tävlingsbidrag men även med annan musik, och den 5:e februari avslutades allt med själva finalsändningen.

När alla omröstningar var klara var det Elisa, Mahmood & Blanco och Gianni Morandi som hade tagit sig vidare till den avgörande omgången där en ny omröstning mellan tittarna, jury och en demoskopjury skulle rösta fram vinnaren som blev Mahmood & Blanco. Vinnarduon, och även tvåan Elisa, har varit i topp efter alla omröstningar som varit under tävlingsveckan och det blev också de som möttes i den slutgiltiga omröstningen.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen