Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

S10 tävlar med bidraget ”De Diepte” för Nederländerna i Eurovision 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: Marie Wynants
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

EUROVISION 2022. Under torsdagsförmiddagen den 3:e mars offentliggjorde nederländska AVROTROS vilket tävlingsbidrag som som sångerskan S10 kommer att framföra i Turin.

Bidraget heter ”De Diepte” och i klippet här nedan kan du se den officiella musikvideon:

 

Vem är S10?

Knappt hade 2021 års Eurovision avgjorts förrän det forna värdlandet Nederländerna i slutet av maj hade bekräftat sitt deltagande i Eurovision 2022 samt öppnat en antagning för intresserade låtskrivare och artister. Efter det fick en kommitté i uppdrag att ta fram en representant och i december förra året presenterades sångerskan S10 som landets artistval, som är artistnamn för Stien den Hollander (artistnamnet uttalas ‘ès-ten’). Först nu i slutet av uttagningssäsongen presenterades tävlingsbidraget.

Lite kort fakta om S10 som har presenterats är att hon släppte sitt första album Snowsniper år 2019 som blev en av det årets stora snackisar och som även prisades. 2020 följdes albumet upp med Vlinders som också blev en stor succé. Idag har hon miljontals streams för sina låtar, och enligt AVROTROS har hon sin egen unika stil som förmedlas genom sång, rap och spokenword.

Årets nederländska tävlingsbidrag blir det första i stora Eurovision sedan 2010 som framförs på nederländska.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen