S10 tävlar med bidraget ”De Diepte” för Nederländerna i Eurovision 2022

Foto & copyright: Marie Wynants
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

EUROVISION 2022. Under torsdagsförmiddagen den 3:e mars offentliggjorde nederländska AVROTROS vilket tävlingsbidrag som som sångerskan S10 kommer att framföra i Turin.

Bidraget heter ”De Diepte” och i klippet här nedan kan du se den officiella musikvideon:

 

Vem är S10?

Knappt hade 2021 års Eurovision avgjorts förrän det forna värdlandet Nederländerna i slutet av maj hade bekräftat sitt deltagande i Eurovision 2022 samt öppnat en antagning för intresserade låtskrivare och artister. Efter det fick en kommitté i uppdrag att ta fram en representant och i december förra året presenterades sångerskan S10 som landets artistval, som är artistnamn för Stien den Hollander (artistnamnet uttalas ‘ès-ten’). Först nu i slutet av uttagningssäsongen presenterades tävlingsbidraget.

Lite kort fakta om S10 som har presenterats är att hon släppte sitt första album Snowsniper år 2019 som blev en av det årets stora snackisar och som även prisades. 2020 följdes albumet upp med Vlinders som också blev en stor succé. Idag har hon miljontals streams för sina låtar, och enligt AVROTROS har hon sin egen unika stil som förmedlas genom sång, rap och spokenword.

Årets nederländska tävlingsbidrag blir det första i stora Eurovision sedan 2010 som framförs på nederländska.

 


 

Kommentera