Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Vi presenterar Retrovision 1980-1999

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


PANELENS PROJEKT. Välkommen till en höst i Eurovision-nostalgins tecken, för denna höst kommer vi i Panelen gå igenom tidigare års Eurovisioner och tycka till om bidragen som tävlade. Vid varje stopp korar vi också vår vinnare genom klassisk omröstning.

 

Hur fungerar projektet?

I Retrovision lyssnar vi igenom bidragen som tävlade i Eurovision Song Contest på 1980-talet och 1990-talet och väljer ut våra favoriter från respektive årtal. Vi går igenom år för år och plockar fram våra egna favoriter från respektive Eurovision-år. Varje panelmedlems tio favoriter får sedan poäng enligt skalan 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 och 1 poäng, därefter slår vi ihop allas poäng och korar Panelens egen vinnare.

När vi går igenom bidragen utgår vi inte från hur originalresultaten blev, utan vi väljer helt fritt i respektive årtals startfält vem vi vill ha som segrare. Det enda land vi valt att ta bort är Sverige och det beror på att vi inte vill favorisera de svenska bidragen för mycket. Vi kommer troligen att göra ett liknande projekt i framtiden där vi korar favoriter från Melodifestivalåren på 1980- och 1990-talet. Men det är en annan historia…

 

När publiceras delarna?

Vi kommer att publicera delar varje onsdag och fredag från nu den 19:e augusti fram till den 23:e oktober. Vi börjar med Eurovision 1980 och avslutar det hela med Eurovision 1999.

Du har möjlighet att själv delta med din topplista, antingen genom att skriva en kommentar i kommentarsfältet på sajten eller på vår Facebooksida. Ordet är fritt!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen