Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Tävlingsbidragen till Albaniens Festivali i Këngës 60 har presenterats

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Mellan den 27:e och 29:e december avgör Albanien sitt artist- och bidragsval till Eurovision 2022. Sedan i november har det varit känt vilka artister som ska tävla och nu med bara veckor kvar till sändningsstart har RTSH meddelat samtliga tävlingsbidrag samt officiellt publicerat respektive studioversion.

 

Startfältet

Nedan presenterar vi de tävlande i alfabetisk ordning. Länkarna går till bidragens studioversioner.

 

Mer fakta om uttagningen

I år, 2021, firar albanska RTSH sin 60:e upplaga av Festivali i Këngës och till den upplagan slår man gissningsvis på stort. Själva startfältet har valts ut från en nationell antagning som pågick under hösten 2021 och själva urvalet är gjort av en kommitté på sju personer, däribland Elton Deda och Klodian Qafoku som själva har stått bakom tidigare Eurovision-bidrag från Albanien. Som tidigare nämnt meddelades själva artistvalen i november medan tävlingsbidragen släpptes först nu den 3:e december.

Upplägget för uttagningen blir fortsatt två program som kommer att sändas den 27:e och 28:e december, vilka ska ses som slags inför-program till den avgörande finalsändningen den 29:e december. Däremot är det inte sagt hur själva upplägget inom varje program kommer att bli, exempelvis om bara ett visst antal bidrag eller om alla 20 bidrag kvalar in till finalen.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen