Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Irland bekräftar deltagande i Eurovision 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2020. Nästa land att bekräfta deltagande i Eurovision 2022 är… Irland!

 

Vad har hänt?

Det är det irländska TV-bolaget RTÉ som till ESCToday.com bekräftar att Irland fortsätter att tävla i Eurovision Song Contest. Däremot saknas fortsatt uppgifter om hur de ska utse artist och tävlingsbidrag och om det blir fortsättning på internvalet eller om den traditionen nu bryts. Det återstår att se i ett senare skede under säsongen.

Alla år sedan Eurovision 2016 har RTÉ valt internt med varierade slutresultat som följd. Åren innan dess var det framförallt nationella finaler som gällde.

 

Från vinnare till bottenplaceringar

De tidigare Eurovisionmästarna Irland, som har fått flest segrar genom tiderna, har haft det riktigt tufft resultatmässigt de senaste åren, där såväl Sarah McTernan (2019) som senaste representanten Lesley Roy hamnade sist i sina respektive semifinaler. Senast Irland var i final var med Ryan O’Shaughnessy 2018 och senaste topplaceringen är från 2011 med Jedward.

Senaste segern kom 1996 med Eimear Quinns ”The Voice” och det var på den tiden Irlands fjärde seger på fem år. En sådan svit har aldrig upprepats. Övriga tre segrar kom 1970 med Dana samt 1980 respektive 1987 med Johnny Logan. Irland har även vunnit Eurovision 1992, 1993 och 1994. Kanske är det dags för en åttonde seger 2022?

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen