Gruppen Hurricane representerar Serbien i Eurovision 2021

Foto & copyright: Đorđe Bukvić
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

EUROVISION 2021. Efter många spekulationer och diverse oklarheter är det nu officiellt bestämt att även Serbiens nationella TV-bolag RTS har valt att låta sin 2020-artist åter få chansen att tävla på Eurovision-scenen 2021. I det här fallet handlar det om gruppen Hurricane som därmed blir Serbiens val till Rotterdam i maj.

Redan natten mot tisdagen den 24:e november bekräftades nyheten först av olika fansajter som Eurovoix och Wiwibloggs som bägge citerade OGAE Serbien (serbiska motsvarigheten till Melodifestivalklubben). Däremot dröjde det först till den 17 december innan RTS och EBU officiellt gick ut med nyheten att Serbien kommer att skicka Hurricane som sin artist till Eurovision 2021.

 

Trion får tävla igen

Hurricane utgörs av trion Sanja Vučić, Ivana Nikolić och Ksenija Knežević, som i vintras tävlade tillsammans och vann den serbiska Eurovisionuttagningen Beovizija 2020 med sitt bidrag Hasta la Vista. De skulle därför redan då ha fått representerat Serbien i tävlingen, men på grund av coronavirusets spridning blev det ingen tävlan för dem eller någon annan för den delen. Nu får de alltså sin revansch!

 

Oklart hur tävlingsbidraget ska utses

Även om artistvalet nu är klart återstår frågan hur tävlingsbidraget ska utses. Sedan tidigare är det ju sagt från EBU att låtarna som skulle ha tävlat i Eurovision 2020 inte får tävla i Eurovision 2021 och därför kommer Hurricane behöva ta fram ett nytt tävlingsbidrag till sig själva. Enligt RTS själva övervägs nu möjligheten att hålla en slags nationell uttagning/final för att utse tävlingsbidraget. Däremot verkar ännu inget vara helt spikat och därför får vi anledning att återkomma så snart vi fått mer information. Tills vi vet mer får du hålla till godo med den låt som de skulle ha tävlat med i Eurovision 2020, dvs. ”Hasta la vista”:

 


 

Kommentera