Officiellt: Heatfördelningen i Litauens Pabandom iš naujo

NATIONELLA UTTAGNINGAR. TV-bolaget LRT i Litauen har bekräftat vilka artister som ska tävla i respektive heat i uttagningen Pabandom iš naujo 2021.

 

Hur blev fördelningen?


Nedan presenterar vi de artister och låtar som tävlar i årets litauiska Eurovision-upplaga. De är listade i bokstavsordning efter artistnamn inom respektive heat.

 

Heat 1 (16:e januari)

 1. Aldegunda – “Sit Down”
 2. Be U – “Love Yourself”
 3. Black Spikes & Indrė Launikonytė – “Don’t Tell Me”
 4. Donata Virbilaitė – “The Way I Am”
 5. Martyna Jezepčikaitė – “Thank You Very Much”*
 6. Milita Daikerytė – “Shadows”
 7. Thomas Tumosa – “Wish”
 8. Titas & Benas – “No”
 9. Twosome – “I Love My Bear”
 10. Voldemars Petersons – “I Never Fall For You Again”

 


 

Heat 2 (23:e januari)

 1. Aistė Brokenleg – “Home”**
 2. Cosmic Bride – “Solitary Star”
 3. Evita Cololo – “Be Paslapcių”
 4. Gabrielė Goštautaitė – “Freedom”
 5. Gabrielius Vagelis – “My Guy”
 6. Gebrasy – “Where’d You Wanna Go?”
 7. Norbertas – “Man In Need”
 8. Rapolas Meškauskas – “Degam”
 9. Sunday Afternoon – “Open”
 10. UnoBand – “Eisiu”

 


Semifinalen (30:e januari)

Exakt hur många bidrag som kvalar in till semifinalen från de två heaten är inte officiellt presenterat.

 


 

Finalen (6:e februari)

Än så länge är fjolårsvinnarna The Roop med bidraget “Discoteque” klar för tävlan i finalen. Hur många fler bidrag som går vidare hit är inte känt.

 

 

Noteringar

* Inför det första heatet bytte bidraget “F**k You Very Much” titel till “Thank You Very Much”.

** I samband med att första heatet spelades in (dagarna före sändningen) kom beskedet att artisten Aistė Brokenleg med låten “Home” hade bytt heat, från det första till det andra heatet. Detta gör att tio bidrag tävlar i respektive heat.

 

Fakta: Återkommande artister


Förutom att fjolårsvinnarna The Roop, som skulle ha tävlat med låten On Fire i Rotterdam i Eurovision 2020, kommer tillbaka för revansch finns även Vilija Matačiūnaitė som representerade Litauen i Eurovision 2014 med låten Attention med och tävlar, den här gången under artistnamnet Sunday Afternoon.

Utöver dem finns också ytterligare artister som tävlat i uttagningen tidigare år, men utan att vinna, som Aldegunda, Donata Virbilaitė, Gabrielius Vagelis, Gebrasy och Voldemars Petersons. Dessutom återvänder Milita Daikerytė, som skulle ha deltagit i uttagningen 2015 men hoppade av den gången p.g.a. sjukdom. Startfältet består även av några artister som tävlat i den litauiska motsvarigheten till X Factor.

 

Två sena avhopp i startfältet

I samband med att fördelningen offentliggjordes blev det bekräftat att sångerskan Evelina Sašenko inte längre kommer att delta. Anledningen är att de nya coronarestriktionerna i Litauen som gör det i princip omöjligt att röra sig utomhus utan anledning, vilket hon anser skulle försvåra för henne vid exempelvis repetitioner men även att ta sig till och från TV-studion där programmet ska sändas från osv. Även sångerskan Gintarė Korsakaitė saknas i startlistan, vilket även här beror på avhopp från medverkan i uttagningen. Enligt det besked som dykt upp nu verkar LRT inte ersätta hennes plats.

På grund av dessa två avhopp får startfältet 21 tävlande istället för tidigare presenterade 23, och det har även lett till att fördelningen till heaten blivit något ojämnt fördelad: elva respektive nio bidrag.

 


 

Kommentera