Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Azerbajdzjans tävlingsbidrag till Eurovision 2022 presenterat

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: Ictimai TV
Bilden är hämtad från Eurovision.tv som ägs av EBU.

EUROVISION 2022. Efter lång väntan har nu det allra sista tävlingsbidraget till årets Eurovision Song Contest offentliggjorts.

Det handlar om Azerbajdzjans tävlingsbidrag ”Fade To Black” som framförs av Nadir Rustamli som nu finns officiellt presenterat i nedanstående klipp.

 

Vem är Nadir Rustamli?

Nadir Rustamli, född 8:e juli 1999, är en azerbajdzjansk artist som publikt slog igenom då han ifjol (2021) deltog och vann Azerbajdzjans version av The Voice. Innan dess har han sysslat mycket med musiken, bland annat studerade han sång och piano i sju år och han har även deltagit i en del andra talangtävlingar, däribland Youthvision International Song Contest 2019 där han kom på andra plats. Näst på tur väntar en resa till Turin där han kommer att framträda med bidraget ”Fade To Black” som är gjord av Andreas ”Stone” Johansson, Anderz Wrethov, Sebastian Schub och Thomas Stengaard.

 

Fakta om artist- och bidragsvalet

Den näst sista dagen av år 2021 öppnade İTV en antagning för intresserade låtskrivare att skicka in tävlingsbidrag vilken sedan hölls öppen fram till den 31:a januari i år. De enda krav som fanns då var att bidragen skulle uppfylla EBU:s regelverk. Sammanlagt inkom över 300 förslag på låtar och därefter har valet av såväl artist som tävlingsbidrag gjorts internt. I mitten av februari kom beskedet att Nadir Rustamli hade blivit utvald att få representera Azerbajdzjan i Eurovision Song Contest 2022, vilket gör honom till landets 14:e representant genom tiderna, och som allra sista land för säsongen 2022 presenterades hans tävlingsbidrag.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen