Inför Mello-finalen 2021: Lär känna Arvingarna

Foto: Janne Danielsson/SVT (bild hämtad från media.melodifestivalen.se)

MELODIFESTIVALEN 2021. Inför finalen tänkte vi att du ska få lära känna artisterna som tävlar i startfältet och deras tävlingsbidrag. Sista akten ut i finalens startfält är gruppen Arvingarna som verkligen inte tänker gå hem innan dansen är slut!

 

 • Artist
  Arvingarna
 • Bidrag
  ”Tänker inte alls gå hem”
 • Låtskrivare
  Stefan Brunzell, Nanne Grönvall, Thomas G:son, Bobby Ljunggren
 • Deltar i final för
  5:e gången (på 6 försök)

 

Röstningsinformation

 • Hjärtrösta via Melloappen/Mello tillsammans
 • Ring 099–208 12
  (kostar 3,60 kr/samtal)
 • Ring 099–908 12
  (kostar 9,90 kr/samtal, varav 9,20 kr går oavkortat till Radiohjälpen)

 


 

 


Arvingarna bildades i Partille utanför Göteborg år 1989 och består av de fyra medlemmarna Lars “Lasseman” Larsson, Tommy Carlsson, Kim Carlsson och Casper Janebrink. Själva namnet står för att de har föräldrar som själva spelat i dansband. Inriktningen för Arvingarnas musikstil är pop och rock.  Sedan bandet startade har man gett ut en mängd musikalbum mellan åren 1992 till 2020 och därigenom en stor mängd singlar. Gruppen har haft stora framgångar på både scen och i radio med flera Svensktoppshits.

 

Tillbaka efter förra succén

För två år sedan gjorde Arvingarna en storslagen comeback i Melodifestivalen då de tog sig till final med sin “I Do” och nu tävlar de för sjätte gången med ännu en låt på svenska. Förra gången fick de gå via Andra chansen för att nå final och i år gick de direkt till final från sin deltävling. Bidraget i sig beskriver de handlar om det som nog alla känner just nu.

– Den handlar egentligen om det som vi och de flesta längtar efter, det som kommer förhoppningsvis efter corona att vi får lov att gå ut och träffa folk och stanna ute hela natten och ha roligt. Det är det vi tänker – vi tänker inte alls gå hem när vi väl får gå ut igen. Det är fest och glädje som vi vill förmedla med den.

 

Vill gärna resa till Rotterdam

Arvingarna har vunnit Melodifestivalen en gång förut och därmed fått representera Sverige i Eurovision Song Contest. Året var 1993, låten hette “Eloise” och är en riktig klassiker som står sig än idag. I år går Eurovisionresan till Rotterdam för den som vinner Melodifestivalen och om det hade blivit Arvingarna som vinner skulle de inte tacka nej att göra om resan.

– Det hade varit fantastiskt! Självklart, det är en stor grej att få göra det. Jag minns hur vi kände 1993, det var nästan som att vara med i OS-truppen fast i musik, det är ju stort det där!

 

Och kommer ni i så fall att sjunga på svenska eller engelska i tävlingen?

– Vi tror att det kommer att bli en engelsk version, det är vad vi har hört i senaste pratet från skivbolaget. Sedan är det inte säkert att det blir den men vi tror det är det som håller bäst.

 

Tidigare framträdanden

Årets bidrag

 

Övriga Melodifestivalbidrag

 • 1993 då de vann Melodifestivalen med Eloise (i Eurovisionen blev det en sjundeplats som resultat).
 • 1995 då de blev sexa med Bo Diddley”.
 • 1999 då de blev trea med Det svär jag på”.
 • 2002 då de åkte ut redan i deltävling med Ingenting är större än vi”.
 • 2019 då de blev sjua i finalen med I Do”.

 


 

Kommentera