Estland firar 10-årsjubileum med Eesti Laul (2018)

NATIONELLA UTTAGNINGAR. År 2018 firar Estlands nationella TV-bolag ERR 10 år med att anordna Eesti Laul som nationell uttagning, och även om detta troligen lär uppmärksammas i någon form kvarstår uttagningen som den gjort de senaste åren.

Det kommer således att hållas två semifinaler om totalt 20 bidrag, där hälften tar sig till finalen. Själva avgörandet hålls i Saku Suurhall i Tallinn, och biljetterna till den släpptes redan i början av maj.

 

Utländska låtskrivare är välkomna att skicka in bidrag

Antagningen till Eesti Laul är igång till och med den 1:a november kl. 14:00 CET. Utländska låtskrivare är välkomna att skicka in bidrag, men måste göra det i samarbete med minst 1 estländsk medborgare. Tävlingen välkomnar både icke-etablerade och etablerade artister att ställa upp. Viktigt: Som kompositör/textförfattare kan du max skicka in 3 bidrag. Samma mängd gäller även artist.

Läs mer om hur du skickar in bidrag här, eller skicka ett mejl till: eestilaul@err.ee

 

Tio år med framgång, eller?

Eesti Laul har på ett sätt varit nyckeln till större framgångar för Estlands del. För på dessa totalt tio försök har man åtminstone fem gånger (2009, 2011, 2012, 2013 och 2015) lyckats nå final och tre av dessa gånger har man kommit topp 10. I år (2017) blev det dock ett stort magplask när duon Kooti Tome & Laura bara blev 14:e bästa i sin semifinal i Kiev. Detta trots att de var förhandstippade att gå till final.

Så här såg duons framträdande ut i direktsändning:

 


 

Kommentera