Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

American Song Contest blir av till 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


PANELEN TIPSAR. Efter månader av förhandlingar står det klart att den amerikanska TV-kanalen NBC har säkrat rättigheterna att sända den första amerikanska versionen av Eurovision Song Contest. Tävlingen kommer att heta American Song Contest och är planerad att äga rum någon gång under 2022.

 

Upplägg

Det är många detaljer som ännu behöver presenteras, men det som hittills har blivit känt är att samtliga 50 delstater i USA samt fem amerikanska territoriella områden och huvudstaden Washington, D.C. ska delta. I och med att det blir så pass många bidrag kommer det att vara olika kvalomgångar som börjar med någon form av heats eller deltävlingar som sedan mynnar ut i semifinaler och en avgörande final. Förutom att publiken får vara med och rösta kommer också juryer finnas med.

Precis som i Eurovision kommer tävlingen att representeras av olika artister och musikgenrer. Tanken är att varje delstat/område ska representeras av en artist eller grupp (på som mest 6 personer) som framför en nyskriven låt. Vartefter tävlingen fortgår kommer artisterna att kvala vidare eller åka ut tills det bara är en vinnare kvar. Om det sedan blir som i Eurovision att vinnarstaten får arrangera året därpå återstår att se.

 

När förväntas tävlingen sändas?

Ännu saknas datum för när den första upplagan kan komma att sändas. För närvarande sägs det att det kommer att ske under kommande år, dvs. 2022, vilket är något senare än den ursprungliga planen. Enligt uppgifter kommer programmet att samproduceras mellan Propagate och Universal Television Alternative Studio och sändas i NBC, som bl.a. sänder Super Bowl.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen