Inför: Junior Eurovision Song Contest 2017

 

JUNIOR EUROVISION 2017. Söndagen den 26:e november 2017 avgjordes finalen av Junior Eurovision Song Contest 2017 i Georgiens huvudstad Tblisi. I denna artikel finns all info du behövde veta om sändningen.

 

Fakta

 • Datum: 2017-11-26
 • Tid: 16:00 – ~18:20 CET
 • Programledare: Helen Kalandadze & Lizi Japaridze
 • Plats: Tblisi, Georgien
 • Röstningsprocess: 50% juryröstning och 50% onlineröstning
 • TV-bolag/Stream: Junior Eurovision på YouTube – Länk

Panelen inför: Det har blivit dags för den femtonde Junior Eurovision-tävlingen att avgöras. 16 länder deltar, men Sverige är inte med och tävlar. Ni tittare från Sverige som vill se sändningen får därför följa den via den internationella sändningen på YouTube som vi länkat till ovanför. Resultatet avgörs genom 50 procent nationell juryröstning och 50 procent onlineröstning. Mer info om detta finns lite längre ned i artikeln.

 

Startfält

Det är dessa länder som tävlar (länkar går till inför-klipp):

 

 1. Cypern: Nicole Nicolaou – I Wanna Be A Star
 2. Polen: Alicja Rega – Mój Dom
 3. Nederländerna: Fource – Love Me
 4. Armenien: Misha – Boomerang
 5. Vitryssland: Helena Meraai – I Am The One
 6. Portugal: Mariana Venâncio – Youtuber
 7. Irland: Muireann McDonnell – “Suile Glasa
 8. Makedonien: Mina Blažev – Dancing Through Life
 9. Georgien: Grigol Kipshidze – Voice Of The Heart
 10. Albanien: Ana Kodra – Don’t Touch My Tree
 11. Ukraina: Anastasiya Baginska –Don’t Stop
 12. Malta: Gianluca Cilia – Dawra Tond
 13. Ryssland: Polina Bogusevich – Wings
 14. Serbien: Irina Brodić & Jana Paunović – Ceo svet je naš
 15. Australien: Isabella Clarke – Speak Up
 16. Italien: Maria Iside Fiore – Scelgo (My Choice)

 

Här följer ett recap av alla bidragen:

OBS! Klippet är ett officiellt ihopklipp från de repetitioner som genomförts under veckan.

 

Info som är bra att känna till

Omröstningen

Omröstningen är uppdelad i två delar: nationell juryröstning respektive onlineröstning. Den första delen är bunden till de 16 länder som deltar – dessa länder har varsin jurygrupp som röstar självständigt och ger poäng på skalan 1-8, 10 och 12 poäng till bidragen.

Den andra delen, onlineröstningen, kommer vara uppdelad i två röstningsomgångar: en första omgång där enminutsklipp från varje lands repetition har varit tillgängliga sedan i fredags (24:e november) fram till sändningen börjar kl. 16:00 CET, samt en andra omgång som pågår 15 minuter efter att alla låtar har framförts.

För i samband med att programmet startar kl. 16:00 CET stängs onlineröstningen tillfälligt tills alla låtar har framförts. Därefter öppnas omröstningen i ytterligare 15 minuter innan den slutligen stängs helt. Rösterna kommer sedan omvandlas till poäng baserat på hur många procent av rösterna ett bidrag har fått, lite på samma sätt som röstningen i Melodifestivalens final fungerar. Således: om ett bidrag har fått 10 procent av rösterna så får den 10 procent av de poäng som finns tillgängliga att dela ut.

 

Vitryssland är värdland 2018 – oavsett ev. seger i finalen 2017

Redan inför tävlingen är avgjord har EBU beslutat att Vitrysslands huvudstad Minsk tar över stafettpinnen 2018. Således spelar det ingen roll vilket land som vinner. Därför, oavsett om Vitryssland skulle vinna eller komma sist kommer de ändå få arrangera finalen 2018 vilket fall som helst.

 

Din favorit

Vilken låt har du som favorit? Kommentera gärna!

 


 

Kommentera