Melodifestivalen 2019: Lär känna startfältet i deltävling 2

MELODIFESTIVALEN 2019. Efter den första deltävlingen som avgjordes i Göteborg i lördags (2:a februari) fortsätter nu tävlingen till Malmö där den andra deltävlingen ska äga rum. I den här artikeln får du en sammanfattning om vilka artister som tävlar om final- och Andra chansen-biljetterna denna vecka!

De tävlande presenteras i bokstavsordning efter låttitel (mer exakt fakta om startordning etc. finns att läsa på vår sida om Deltävling 2).

 För Melodifestivalpubliken är Andreas Johnson (född 22:a mars 1970) ett mycket välkänt ansikte eftersom att han har deltagit totalt 6 gånger (ej inräknat det han ska göra år 2019). Vid hälften av hans försök har han nått final och uppnått en andraplats (2007), tredjeplats (2006) och sjätteplats (2010) medan vid övriga tre försök har det slutat med att bli utslagen i Andra chansen (2008 och 2012) eller redan i deltävlingen (2015).

Nu kommer Andreas Johnson tillbaka till Melodifestivalen för ett sjunde försök att bli Sveriges Eurovisionrepresentant. Just år 2019 markerar också att det är 20 år sedan hans succésingel ”Glorious” släpptes.Hanna Ferm, född 23:e oktober 2000 i Pixbo i Västergötland, gjorde sig publikt känd när hon sökte till Talang 2014 och därefter till Idol 2017. I det första gick det inte så bra, men i Idol tog hon sig hela vägen från audition till final och slutade på andra plats. Karriären tog därefter fart då hon under 2018 släppte två singlar.

Liam Cacatian Thomassen, mer känd som Liamoo, föddes den 10:e september 1997 i Lidköping. Han är både rappare och sångare som slog igenom i Idol 2016, där han precis som Hanna Ferm, tog sig från en första audition till final med skillnaden att han vann Idol det året. Därefter ställde han upp i Melodifestivalen 2018 med låten ”Last Breath” som tog sig till final och blev sexa. Före Idol hade Liamoo släppt en singel och 2018 släppte han också ett debutalbum.

Dessa två Idol-finalister har nu slagit sig samman som en duo i Melodifestivalen 2019.Malou Prytz är 15 år men fyller 16 år under Melodifestivalens finalvecka vilket möjliggör att hon kan tävla för Sverige i Eurovision (om det blir aktuellt). Malou kommer från Ryd i Småland och är ett nytt stjärnskott bland unga talanger, bland annat har hon vunnit en rad musiktävlingar runt om i Sverige som Lilla Song Contest på Östersjöfestivalen i Karlshamn. Nu är det alltså Melodifestivalen 2019 som gäller för Malou!Oscar Enestad, född år 1997, var tidigare en del av gruppen FO&O, som innan dess hette The Fooo eller The Fooo Conspiracy. Detta pojkband som Oscar var en del av var tämligen framgångsrika under gruppens aktiva år 2013-2017. Gruppen deltog också i Melodifestivalen 2017 med låten “Gotta Thing About You” som tog sig till final och som där hamnade på elfte plats.

En tid efter Melodifestivalen kom beskedet att FO&O lägger ned och alla grabbarna satsar på sina solokarriärer och år 2019 är det Oscars tur att äntra Melodifestivalsscenen på egen hand!Sångaren och skådespelaren Jan Malmsjö, född 29:e maj 1932 i Lund, kommer tillbaka till Melodifestivalen efter att varit nära att vinna den för 50 år sedan. Då tävlade han med låten ”Hej Clown” som efter juryröstningen hamnade på delad förstaplats med Tommy Körbergs ”Judy min vän”. Efter en duell mellan dem två, där jurygrupperna fick rösta på nytt, blev det Tommy som vann.

Nu återvänder alltså Jan till Melodifestivalen, kanske är han sugen på att få tillbaka segern även om inte Tommy tävlar just i år…YouTubern Vladislav Melesjtjenkov, som kallar sig Vlad Reiser, föddes den 7:e maj 1993. På sin YouTube-kanal, som han startade år 2013, hittar han på en massa roliga saker med sina vänner och sig själv. Kanalen är väldigt populär och hade i slutet av 2018 närmare 40000 prenumeranter.

Nu går Vlad från att vara YouTube-stjärna till Mello-stjärna!Den polska sångerskan Margaret föddes den 30:e juni 1991 i Stargard Szczeciński. Hon slog igenom publikt när hon blev tvåa i Baltic Song Contest 2013, men de flesta känner nog främst igen henne för låtarna ”Cool Me Down” och ”In My Cabana”, den senare tävlade hon ju med i svenska Melodifestivalen som tog henne till final.

Nu är hon tillbaka igen i leken och vad för låt som gäller anno 2019 får du snart se på scen nära dig!


 

Vilken artist har du som favorit denna vecka? Kommentera gärna!

 


 

Kommentera