Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Sam Ryder representerar Storbritannien i Eurovision 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Bilden är hämtad från Eurovision.tv som ägs av EBU.

EUROVISION 2022. Brittiska BBC har nu presenterat sitt artist- och bidragsval till Eurovision 2022.

Den artist som har valts ut är Sam Ryder med låten ”Space Man”. I klippet nedan kan du se den officiella musikvideon:

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Efter den stora förlusten för Storbritannien att ännu en gång blivit sist i Eurovision-finalen och dessutom för andra gången (sedan 2003) med noll poäng från såväl jurygrupperna som tv-tittarna tog BBC nya tag den här gången. De inledde ett nytt samarbete med skivbolaget TaP Music som tog fram årets artist och tävlingsbidrag.

Artisten Sam Ryder som har valts ut är en av Storbritanniens just nu mest kända artister på TikTok med över 100 miljoner följare. Han har också lagt upp flera covers på andra låtar. Närmast väntar scenen i Turin och det med låten ”Space Man” som han har gjort ihop med Amy Wadge (som bland annat har gjort låtar med Ed Sheeran) och Max Wolfgang.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen