Sam Ryder representerar Storbritannien i Eurovision 2022

Bilden är hämtad från Eurovision.tv som ägs av EBU.

EUROVISION 2022. Brittiska BBC har nu presenterat sitt artist- och bidragsval till Eurovision 2022.

Den artist som har valts ut är Sam Ryder med låten ”Space Man”. I klippet nedan kan du se den officiella musikvideon:

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Efter den stora förlusten för Storbritannien att ännu en gång blivit sist i Eurovision-finalen och dessutom för andra gången (sedan 2003) med noll poäng från såväl jurygrupperna som tv-tittarna tog BBC nya tag den här gången. De inledde ett nytt samarbete med skivbolaget TaP Music som tog fram årets artist och tävlingsbidrag.

Artisten Sam Ryder som har valts ut är en av Storbritanniens just nu mest kända artister på TikTok med över 100 miljoner följare. Han har också lagt upp flera covers på andra låtar. Närmast väntar scenen i Turin och det med låten ”Space Man” som han har gjort ihop med Amy Wadge (som bland annat har gjort låtar med Ed Sheeran) och Max Wolfgang.

 


 

Kommentera