Sommarens musikaliska tips (2023)

PANELEN TIPSAR. Här följer våra tips på roliga musikhändelser på konsertscener och i TV under sommaren 2023.

 

Tips på musikprogram i TV


Allsång på Skansen

Pernilla Wahlgren leder Allsång på Skansen

Efter sju somrar i rad valde Sanna Nielsen att lämna Allsång på Skansen. I år är det artisten Pernilla Wahlgren som har tagit över stafettpinnen. Programmet kommer att sändas i åtta episoder under sommaren med olika gäster i varje program.

Premiären sker i SVT1 kl. 20.00 den 27:e juni och därefter sänds nya program varje tisdag till och med den 15:e augusti.

 

Så köps biljetter

För att kunna vara på plats behöver du ha inträdesbiljett till Skansen, och om du vill ha en sittplats måste detta bokas i förväg via Ticketmaster. Förköpsbiljetter säljs till både genrepen och direktsändningarna.

 

 

Datum & artister. Tisdagar kl. 20:00 i SVT1

Så här ser uppställningen ut program för program:*

27 juni: Laleh, Lasse Stefanz, Loreen, Louisiana Avenue och Mando Diao

4 juli: Hooja, Jackie Mere, Sven Ingvars och Zara Larsson

11 juli: Erika & Cecilia, Malena Ernman & Rickard Söderberg, Måns Zelmerlöw & The Agreement, Olivia Lobato och Panetoz

18 juli: Carola, Hanna Hedlund, Lova och Lucianoz

25 juli: Kiana, Lancelot, Peter Jöback, Stor och Thomas Stenström

1 augusti: Admira Thunderpussy, Johanna & Rebecka Wallroth, Josefinito feat Johar Untz, Oscar Zia och Stefan Sundström

8 augusti: Darin, Naod och Nordman

8 augusti: Allsångsscenen är din med Darin

15 augusti: David Ritchard, Tommy Körberg och Helen Sjöholm och Viktor Leksell

* Med reservation för ev. förändringar och tillägg!

 

 

Lotta på Liseberg

Lotta Engberg med artister på Liseberg

Lotta Engberg bjuder även i år in tittarna till nöjesfältet Liseberg i Göteborg för en Allsångssommar under åtta måndagskvällar kl. 20.00 i TV4. Det blir som vanligt Lotta Engberg tillsammans med inbjudna gäster och en liveorkester under ledning av Andreas McEwan Landegren.

Den här sommaren är det 20:e gången som Lotta på Liseberg anordnas.

Alla som vill vara på plats behöver köpa en biljett till scenområdet oavsett om du vill sitta eller stå. En sittplatsbiljett kostar 100 kr styck medan ståplatserna är gratis. Alla biljetter går att köpa via denna länk. Dörrarna till respektive föreställning öppnar klockan 18.30, alltså 1,5 timme före själva direktsändningen startar.

 

 

Datum & artister. Måndagar kl 20:00 i TV4

Så här ser uppställningen ut program för program:*

19 juni: Charlotte Perrelli, Da Buzz, Emil Henrohn, Linnea Henriksson samt Marsha Songcome & Andreas Wijk (Moulin Rouge! The Musical)

26 juni: Albin Johnsén, Andreas Weise, Anna Bergendahl, Anton Engström (från After Dark), Lovad samt Secret Service

3 juli: Amanda Ginsburg, Basic Element, Dr Alban, Jill Johnson, Jonas Gardell och Theoz

10 juli: Björn Holmgren, Hanna Ferm, Jan Rippe & Per Fritzell, Jens Hult, One More Time & Kärlekskören samt Susanne Alfvengren

17 juli: A Show Larger Than Life (David Lindgren, Boris René och Greg Curtis m.fl.), Anton Engström (från After Dark), Elisabeth Andreassen, Marcus & Martinus, Tommy Nilsson samt Tone Norum

24 juli: Björn Skifs, John Lundvik, Marika Carlsson, Noice samt Olivia Lobato

31 juli: Anton Engström (från After Dark), Linda Bengtzing, Lisa Ekdahl, Magnus Carlsson samt Panetoz

7 augusti: GöteborgsOperan med musikalen Wicked, Lill Lindfors, Måns Zelmerlöw, Per Andersson samt Peter Jöback

* Med reservation för ev. förändringar och tillägg!

 

 

Konserter och turnéer


Diggiloo

Jubileumsturné med flera kända artister

Den här sommaren är det åter dags för Diggiloo-gänget att ge sig ut på turné runt om i Sverige för att uppträda med några av Sveriges största artister och musiker. Den här gången firar Diggiloo 20 år vilket såklart kommer att uppmärksammas!

 

Köp biljetter online

Det går fortfarande att köpa biljetter till turnén som inleds vid Hoks Herrgård den 6:e juli och som avslutas på Skatås i Göteborg den 26:e augusti. Däremellan blir det ett flertal stopp i olika orter runt om i Sverige.

 

 

Vilka artister medverkar?

Artistuppställningen i årets Diggiloo är:

Andreas Lundstedt

Anne-Lie Rydé

Bruno Mitsogiannis

Daniel Norberg

Hanna Hedlund

Jessica Andersson

John Lundvik

Liamoo

Lisa Stadell

Maria Sur

Nike Sellmar (Idolvinnare 2022)

Thomas Di Leva

samt en stor liveorkester, körsångare och dansare!

 

 

Några av sommarens Pride-events


West Pride

Årets West Pride äger rum i Göteborg mellan den 5:e och 11:e juni med tema Idrott ur ett HBTQI-perspektiv. Själva området innehåller i år Pride Park, som huserar inomhus i Eriksbergshallen, och Pride House, som huserar i olika lokaler runt om i Göteborg. Mest fokus är det såklart på den stora Prideparaden som går av stapeln den 10:e juni.

Vi vill tipsa er om att under hela West Pride kommer det att vara föreläsningar, workshops och en stor musikfest för alla, och för dig som inte har möjlighet att närvara personligen har arrangörerna utlovat att delar av evenemangen kommer att streamas live över sociala plattformar.

 

Stockholm Pride

Stockholm Pride firar i år 25-årsjubileum vilket såklart kommer att uppmärksammas på olika sätt. Själva festivalen äger rum på olika platser i Stockholm mellan den 31 juli och 6 augusti. Notera att det är gratis att besöka flera av platserna men om du vill vara i Pride Park måste du köpa biljett (undantag för barn under 15 år som dock måste vara i sällskap med ansvarig vuxen).

Det kommer bland annat att bli olika föreläsningar och samtal i Pride House, utställningar och uppträdanden i Pride Park och Prideparaden som kommer att vandra längs med Stockholms centrala gator under eftermiddagen den 5:e augusti. Utöver detta kommer det även i år hållas öppet i Pride Fair och Pride City och även i år hålls arrangemang för Pride Ung, dvs. personer som är mellan 13 och 25 år.

OBS! Från och med i år har arrangörerna bakom Stockholm Pride skapat ett nytt medlemsregister som gör det enklare att hantera information och anmäla sitt intresse till olika händelser och evenemang. Det går att registrera sig både med eller utan personnummer.

 


 

Kommentera