Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Uppgifter: Andorra överväger Eurovision-comeback 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION-NYHETER. Efter mycket övertalning från en tidigare Eurovision-representant ser det ut som att Andorra om möjligt överväger att göra comeback i tävlingen, dock tidigast till Eurovision 2022.

 

Vad har hänt?

Sedan i juni 2020 står det klart att Andorras nationella TV-bolag RTVA åter tackat nej till att göra comeback till Eurovision 2021. Detta enligt sajten ESCToday.com. Men nu verkar det finnas en möjlig öppning för RTVA att överväga att göra comeback till 2022. Fansajten Wiwibloggs har i omgångar varit i kontakt med sångerskan Susanne Georgi, som var landets senaste representant 2009. Hon har sedan en tid tillbaka har haft en kampanj igång för att övertala både andorranska politiker och TV-chefer på RTVA att låta Andorra komma tillbaka igen till Eurovisionen, och Wiwibloggs har varit mycket nyfikna på hur det går för henne med denna kampanj.

 

Positivt besked men dröjer ett år

I ett poddavsnitt som Wiwibloggs gjorde med Susanne Georgi den 1:a augusti avslöjar hon att det nu ska finnas en muntlig överenskommelse mellan henne, politiker och TV-bolaget RTVA i Andorra om att landet kan återkomma till Eurovisionen. Däremot säger hon att en comeback kan tidigast bli aktuell från 2022, främst med anledning av osäkerhet kring hur coronapandemin kommer att utvecklas under det kommande året.

 

Däremot: Inget officiellt besked – än

Susanne Georgi tillägger i Wiwibloggs-podden att det här beskedet inte ska ses som en officiell bekräftelse på att Andorra kommer tillbaka till Eurovision 2022, utan alla får vackert vänta på en sådan eventuell bekräftelse när det är dags för länder att anmäla sitt intresse för att delta i 2022 års Eurovision. Däremot hoppas Susanne att landet ska kunna komma tillbaka och en av målsättningarna är att Andorra ska kunna delta aktivt igen åtminstone för ett par år framåt.

 

Vad tycker du om Andorras möjliga comeback? Kommentera gärna nedan!

 


1 kommentar

  1. Henning Wickström skriver:

    Skitkul att det finns hopp! Nu börjar det ju också dra ihop sig för anmälan 2022, och det ska bli spännande om Andorra dyker upp bland de deltagande!
    Jag håller tummarna…


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen