Officiell Eurovisionversion av italienska bidraget ”No Degree of Separation ” presenterad (Eurovision 2016)

EUROVISION 2016. Under långfredagen den 25:e mars 2016 presenterades den officiella versionen av Francesca Michielins bidrag ”No Degree of Separation” till Eurovision 2016. Låten har nu fått engelsk titel men framförs till största delen på italienska.

Sedan den italienska musiktävlingen San Remo-festivalen avgjordes i början av februari stod det klart att vinnargruppen inte hade för avsikt att åka till Eurovision 2016 i Stockholm. Därför gick förfrågan till andraplacerade Francesca Michielin som tackade ja. Men då hennes San Remo-låt ”Nessun Grado di Separazione” översteg gränsen för en låtlängd på max 3 minuter har artisten och hennes team fått vara tvungna att bearbeta om låten, och först under långfredagen (25 mars) släpptes den justerade versionen.

Förändringarna som är gjorda, förutom att låten uppfyller kravet på en längd av max 3 minuter, är att låten fått en engelsk titel samt en liten del av refrängen som framförs på engelska. I övrigt är det inga större förändringar.

I klippet nedan går det att lyssna på den officiella versionen:

 

Bidraget är gjort av Francesca Michielin, Federica Abbate, Fabio Gargiulio och Cheope. Den engelska delen av texten är gjord av Norma Jean Martine.

 

Kommentera gärna vad du tycker om den nya versionen av låten!

 


 

Kommentera