ESC Radio – Topp 250 Nyårsafton 2016

top250

PANELEN TIPSAR. Vi inleder det nya året med att ta en titt på hur det gamla  året avslutades, nämligen med resultatet i ESC Radios årliga fansomröstning. Fansen fick under december 2016 rösta fram sina favoritbidrag från alla år i Eurovisionens historia (1956-2016) och de 250 bidrag som fick högst totalpoäng hamnade på årets topplista.

I år har det hänt mycket på listan då två bidrag som ifjol låg långt bak i resultatlistan nu blivit fansens topp 10, samtidigt som endast tre bidrag från 2016 lyckas nå högsta toppen av fansens totaltabell.

 

Topp 10

2016 års tiotopp ser ut som följer (inom parentes står placering vid nyårsafton 2015):

 

Bidragen på plats 11-250 hittar du här.

 

Bidragen som lämnar topp 10 är:

 

Kommentar: Gör vi en jämförelse med 2015 års topplista är det bara hälften av de låtar som hamnade topp 10 som lyckats klara sig kvar där. En av fansens tidigare stora favoriter – ABBA:s ”Waterloo” är en av de bidrag som åkt ned. Samtidigt har två forna vinnare: Sertab (Turkiet 2003) och Marija Šerifovic (Serbien 2007) lyckats ta sig upp i toppen igen. Av de bidrag som tävlade 2016 återfinns bara det bulgariska, ryska och ukrainska bidraget i topp. Australiens Dami Im och Frankrikes Amir lyckades kvala in mellan 11:e och 20:e plats. Totalt lyckades 31 av 42 bidrag från ESC 2016 kvala in på hela topp 250-listan. Sveriges representant Frans lyckades med sin ”If I Were Sorry” hamna på 50:e plats.

Det är mycket roligt att Loreen fortsätter vara fansens stora favorit. För denna gång är det femte året i rad som ”Euphoria” hamnar på första plats. En annan svensk vinnare är också Måns Zelmerlöw med sin ”Heroes”, som dock sjunker två placeringar mot ifjol. Ytterligare en vinnare som tappat placeringar är Conchita Wursts ”Rise Like A Phoenix” som går från en andraplats till en tiondeplats, medan t.ex. tredjeplatsande Il Volo (2015) går upp från bronsplats till silverplats.

 

Här nedan kan ni se Loreens liveframträdande vid Eurovision 2012 i Baku:

 

Kommentera gärna om det är bidrag du saknar i topplistan!

 


 

Kommentera