Eurovision 2019: Här är vinnarna i första semifinalen!


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

EUROVISION 2019 – SEMI 1. Då var den första semifinalen i Eurovision 2019 avslutad och vi har tio vinnare som nu får göra “Big Five”-gänget och Israel sällskap i finalen i väntan på resultatet i torsdagens semifinal. Här följer nu vilka länder som gick vidare.

 

Till finalen gick…

Det blev dessa tio länder som röstades vidare till lördagens final (länderna står i bokstavsordning*):

 

 

Notera att programledarna ropade upp de tio finalisterna helt utan inbördes ordning!

 

Länderna som röstades ut

Totalt blev det sju länder inte klarade av att nå topp 10 och som därmed får lämna tävlingen redan nu. Dessa länder blev (i bokstavsordning*):

 

 

* EBU presenterar de exakta poängen och placeringarna först efter att finalen är avklarad, och detta för att inte påverka resultatet i finalen.

 


 

Fakta om semifinalen

I den första semifinalen tävlade 17 länder om tio platser i finalen den 18:e maj. Resultatet avgjordes genom 50 procent juryröster och 50 procent tittarröster i tävlingsländerna, samt även i Frankrike, Israel och Spanien. De tre sistnämnda länderna är tillsammans med Italien, Storbritannien och Tyskland direktkvalificerade till finalen men var enligt lottning tvungen att delta i omröstningen.

Nu väntar presskonferens och lottning för kvällens tio vinnare, därefter påbörjas genrepen inför den andra semifinalen där bl.a. Sveriges John Lundvik tävlar.

Kommentera gärna här nedan vad du tycker om den första semifinalens resultat!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen