Vi tycker till om bidragen i deltävling 1 (Melodifestivalen 2016)

MELODIFESTIVALEN 2016. I lördags (6:e februari) avgjordes den första deltävlingen i Melodifestivalen 2016. Nu tänkte vi komma med våra omdömen om bidragen och showen som helhet.

 

Nedan presenterar vi kort om respektive artist samt vad vi panelmedlemmar tyckte om deras bidrag och framträdanden. Vänligen notera att panelens åsikter bygger enbart på liveframträdandena och inte studioversionerna.

 

Samir & Viktor – ”Bada Nakna”

Adrian: Vi är vana vid att ha “barnbidraget” som inledning på Melodifestivalen. 2012 visade Sean Banan att han inte kunde sjunga, och 2016 gjorde Samir & Viktor det också. Årets bidrag blev en ohelig förening av “We are all the winners” och Paradise Hotel, med ett stänk av House och Klamydia. Mitt i allt detta gör man ett Saade-nummer i plaskbassänger mitt på scenen. Halvnakna. Ja, de verkar ha roligt iallafall…

mf16_betyg2


Alexander: Okej, slå mig hår i ansiktet och kalla mig en komplett idiot, men själv tycker jag att det här lätt är nästan det bästa bidraget i den här deltävlingen. De har en melodi som fastnar, tillsammans med en så banal text att den blir bra! Sen kanske de inte sjunger särskilt bra, men med den inlevelsen de har på scenen så kan det inte bli annat än fantastiskt. Sist och slutligen måste jag bara konstatera att det här är den enda låten som sitter kvar på hjärnan i efterhand, så helt tokig kan den ju inte ha varit!

mf16_betyg4_5


Erik: De sjöng inget vidare men det visste vi sedan ifjol. Låten har potential att bli en riktig EM eller OS-hit beroende hur det går i sporterna. Jag tycker att det var en bra start på 2016 års Mello. Mycket show och en refräng som sätter sig som ett tuggummi under skon.

mf16_betyg3


Haris: Är det så här Christer Björkman tycker Melodifestivalen 2016 ska inledas? Med två halvnakna killar som inte kan sjunga i en låt helt utan substans. Då dessa två herrar gör allt för lite uppmärksamhet var det självklart att tröjorna åkte av. På något mystiskt sätt känns det som att hela låten skapades för att de skulle få dansa och sjunga i sina bara överkroppar. Jag är fullt ärlig när jag säger att detta är bland det värsta jag hört i Melodifestivalen. Jag tycker det är en ren förolämpning mot tävlingen.


Hollac16: Jag är personligen väldigt emot plojbidrag i Melodifestivalen och Eurovision Song Contest, och här har vi ett bevis för att det verkligen är ett sådant här nummer. Fruktansvärt omusikaliskt att både se och lyssna på. Jag förstår att många går igång på det för att det är trallvänligt och annorlunda men jag tycker bara det är omåttligt pinsamt av SVT att försöka vinna tittarsiffror genom att ta in folk bara för att de har 100 000 följare på Instagram. Dessutom tycker nog skolpersonal det vara måttligt roligt att barnen på måndag kommer gå runt och sjunga att de (barnen) ska bada nakna på Sergels Torg och ”fucka loss”…


Linn: Mina förväntningar är höga, detta är vad jag tror kommer bli den bästa underhållning under kvällen. Hahah jag älskar kören, känns på något vis som Nationalsångskänsla :D. Säga vad man vill, men den är uppdaterad. Det är 2016. Tröjorna är av! Håll i era trosor töser! Undra hur mycket Samir och Viktor deffat innan detta? ;D.

mf16_betyg4


 

Robban: Härlig start på Melodifestivalen 2016. Det var underhållande och medryckande från början till slut. Det blir pluspoängen. Minus till svordomarna och att Samir & Viktor verkligen inte är några bra sångare (det är ett som är säkert), men de kan det där med att underhålla. Detta trodde jag absolut skulle ta sig direkt till final, men så blev icke fallet. De bör dock ha goda chanser att ta sig till final via Andra Chansen, likt ifjol.

mf16_betyg4


 

 

Pernilla Andersson – ”Mitt guld”

Adrian: Pernilla – vilken tös! Det enda bidraget med riktig känsla denna kväll, och därför givetvis det bidraget som hamnade sist. Mellon är ingen tävling för visor, det fick Cornelis Vreeswijk erfara redan 1972. Men Pernilla föll med flaggan i topp. En riktigt gyllene låt i mina öron.

mf16_betyg4


Alexander: Förlåt mig Pernilla Andersson, men det här var bara tråkigt. Den kom tyvärr så tidigt i startfältet att vare sig ett besök till kylskåpet eller till toaletten var nödvändigt. Men det var nog det enda jag kunde använda den här låten till. ”Desperados” år 2011 var ju lite liknande, men ändå på många sätt mycket bättre, så för i år blir mitt betyg väldigt lågt…

mf16_betyg1


Erik: Ballader kommer få allt svårare i och med att hjärtappen lanserats. Folk röstar på det som de kan sjunga med i och det spm låter. Ifjol var det endast en ballad med i tävlingen och det var Jessica Anderssons ”Cant hurt me now ” som fick god hjälp av appstrul. Pernilla är en jätteduktig artist men Mellon är inte rätt forum för henne, tyvärr.

mf16_betyg2_5


Haris: Jag tycker Pernilla är en fantastiskt duktig artist och sångerska. Efter den fantastiska och personliga favoriten ”Desperados” från 2011, så hade jag höga förväntningar. Pernilla levererade sångmässigt, men tyvärr var detta alldeles för tråkigt.


Hollac16: Det är väldigt finstämigt och vackert men kanske lite för platt för denna tävling. Å andra sidan tycker jag bättre om denna låten än ”Desperados”. Tyvärr var startfältet för starkt denna gång, men låten är inte på något sätt dålig bara för att den kom sist.

mf16_betyg2_5


Linn: Kalla mig negativ men detta är väl ändå inte något som skulle fungera i Eurovsion. Detta passar bättre på lugna favoriter. Man måste ändå vara lite självkritisk. B.O.R.I.N.G!

mf16_betyg0


Robban: Jag har på senaste tiden börjat lyssna mycket på vismusik och jag älskar verkligen genren. Pernilla Andersson är en erfaren och duktig sångerska som har gjort många fina låtar utöver Melodifestivalen och hennes senaste Mello-bidrag ”Desperados” var riktigt bra. Den här låten var finstämd, men blev lite som ett sömnpiller efter Samir & Viktors fartfyllda arenalåt. Pernilla står med sin gitarr mitt på scen och sjunger så som hon brukar. Det här är inte dåligt, inte alls, men det är helt fel forum för den här sortens låtar, dessvärre. Skulle önska att det var tvärtom.

mf16_betyg2


 

 

Mimi Werner – ”Ain’t No Good”

Adrian: Njae. Visserligen var det lite underhållande, men samtidigt kom jag på mig att vandra bort i tankarna under detta bidrag. Det fastnar liksom inte, hur väl koreograferad dansen än är. Mimi är och förblir en parentes i årets Mello.

mf16_betyg1


Alexander: Mimmi Werner, vilken tjej. En helt annorlunda låt, trots att hon liknar Pernilla Andersson skrämmande mycket. Hon var nog inte alls rätt tjej på rätt plats nu, för jag tycker hon skulle varit värt mycket, mycket mer än vad hon fick.

mf16_betyg2_5


Erik: Härlig låt men i det starka startfältet som var i Göteborg så föll låten bort.

mf16_betyg3


Haris: Jag är rätt likgiltig här faktiskt. Och det är för mig det sämsta intrycket ett bidrag kan ge mig. Det kändes som att bidraget kom sådär 10-15 år för sent, och det var helt ointressant.

mf16_betyg1


Hollac16: En av deltävlingens absolut bästa låtar som i mina ögon konkurrerade med Robin om att ta finalplatsen. Är något sur över att hon därför åkte ut på en femteplats.

mf16_betyg4


Linn: Country. Vem har klätt henne? Det är lite 70 tal. Men som alltid gillar jag klappar i låtar, vet ej varför. Den är ju bättre än Pernilla Andersson. Ja, den kan få gå till andra chansen…

mf16_betyg2_5


Robban: Här blev man positivt överraskad. Gillade hela konceptet. Spännande okänd sångerska och en härlig poplåt med countryinfluenser. Trodde detta skulle kunna bli ”Göteborgs-skrällen”, men så blev det inte. Låten kommer garanterat göra succé på radiostationerna i vår och jag kommer lätt fortsätta lyssna på den efter tävlingen.

mf16_betyg3_5


 

 

Albin & Mattias – ”Rik”

Adrian: Samma upphovsman som även låg bakom ”Det rår vi inte för”. Och det märktes, för skillnaderna mellan dessa bidrag var hårfin. Medan förra årets hip-hopbidrag var snyggt på scenen, så var detta inte det. Visuellt tråkig hip-hop, vilket är en dödssynd. Låten var väl annars okej, men det räcker inte om resten är en lång gäspning.

mf16_betyg2


Alexander: Låten i sig är skrämmande lik Albins genomslagshit ”Min Soldat”, och den var inte alls för tokig. Något sådant här har vi inte riktigt sett i Melodifestivalen tidigare, och faktumet att låten är på svenska gör ju låtens eurovisionschans betydligt mindre, men jag känner att den kommer som en fräsch fläkt.

mf16_betyg3


Erik: Det här var inget som föll mig i smaken. Tror att låten kan behöva fler lyssningar innan den sätter sig. Det känns som en typiskt p3-låt.

mf16_betyg1


Haris: Detta är alltså en låt där man kombinerar popmusik med rap. Det finns exempel på när den kombinationen funkar, men dessa är oftast på engelska. Detta funkar inte alls för mig. Albins rap är hemsk och Mattias röst är pipig. Nej, detta är inte alls kul.

mf16_betyg0


Hollac16: Ganska blek låt som passar in ett särskilt forum och det är tyvärr inte Melodifestivalen. Lite för tunn, lite för egen och lite för ”vara här och cool”. Men jag förstår samtidigt att de har sin publik och en målgrupp som jag nog dessvärre inte tillhör. Nu får vi se vilka de möter i Andra chansen – det kan i alla fall inte bli Samir & Viktor…

mf16_betyg1_5


Linn: Är det bara jag som tycker att de är en oväntad duo? Melodi och refräng flyter lite ihop…

mf16_betyg1


Robban: Det här kändes bara tamt, ointressant och tråkigt. Mattias sång kändes aningen ansträngd. Hade inga stora förväntningar på detta på förhand och känner likadant nu i efterhand. Albin & Mattias lär få det tufft i Andra Chansen.

mf16_betyg2


 

 

Anna Book – ”Himmel för två”

Då Anna Book som skulle ha tävlat som nummer fem med bidraget ”Himmel för två” blev diskvalificerad bara dagar innan tävlingen ägde rum valde SVT att inte byta nummer på övriga bidrag. Därför tävlade inget bidrag på startnummer fem i denna deltävling. Mer om Anna Book hittas längst nere i denna artikel!

 

 

Robin Bengtsson – ”Constellation Prize”

Adrian: Jag blev ändå inte enormt förvånad över att Robin gick till final, även om jag nog hade trott att Samir & Viktors fans hade röstat dem direkt till final. Men Robins snygga nummer sålde sig ändå bra – och tack vare munspelet så blev det minnesvärt. Sångmässigt stark insats dessutom. Imponerad av helheten – men låten är ingen vinnarlåt. Långt ifrån.

mf16_betyg3


Alexander: Robin Bengtsson, vem fan är det? Ett namn som ingen egentligen hört, för jag menar, vem minns nu egentligen någon alls för Idol. Sen stiger han upp på sin anspråkslösa lilla mini-scen, och drar en fullständigt fantastisk låt. Lite svårsmält till en början, men jag hoppas han hinner öva in sig lite mer i scennärvaro till finalen, för då kan det bli riktigt bra det här!

mf16_betyg4


Erik: Wow vilken låt. Jag är inte så säker på att det var Ace Wilder som var etta i Göteborg det kan mycket väl ha varit Robin som tagit första platsen. Låten hamnade i skymundan då det var Samir & Viktor och Ace det snackades om innan. Jag var på plats i Scandinavium och jag tyckte att det var magisk stämning när Robin sjöng sin låt.

mf16_betyg4_5


Haris: De brukar kalla Göteborg för skrällarnas stad i Mello-sammanhang, då flera överraskningas skett i stadens deltävlingar. Och här fick vi minst sagt en överraskning. Robin Bengtsson kommer från ingenstans och hela vägen till Friends Arena. Hade någon sagt att han skulle vara en av finalisterna när artisterna presenterades hade jag skrattat åt dem.

Jag gillade verkligen inte Robin när han var med i Idol 2008 och tyckte att hans röst var för nasal. Jag har varken sett eller hört något om Robin sedan han åkte ut Idol. Så när jag såg att han skulle vara med ikväll var jag inte särskilt förväntansfull. Jag ville bara få det överstökat. Men så började han sjunga och ändrade min åsikt om honom helt och hållet. Han har utvecklats som både sångare och artist och hans låt var faktiskt riktigt bra. Jag gillade inslaget av munspel i melodin, men att använda ett faktiskt munspel på scen drar ner betyget ett litet snäpp. Det såg faktiskt rätt fånigt ut.

mf16_betyg3_5


Hollac16: En riktigt bra låt tycker jag och jag är glad för Robins skull att han tog sig till final (även om jag tycker att Mimi Werner också hade platsat där). Det kan nog gå riktigt bra i år för honom och han är absolut en kandidat till segern.

mf16_betyg4_5


Linn: Olycklig kärlek, wow oväntat tema. Han kör samma ljussättning som Måns gjorde i Heroes när de filmade bara hans ansikte. Det är en helt okej låt. Jag gillar munspelet. En låt gjord för radion.

mf16_betyg3


Robban: Kvällens utmanare och stora skräll? Robin Bengtsson har inte synts till i tv sedan Idol-tiden 2008 och både sång och utseendemässigt har han förändrats en hel del. Han gjorde ett stilrent och snyggt framträdande med sin låt. Lite Conchita Wurst-feelings över framträdandet, med att bara stå där på scen rakt upp och ner och leverera utan massa krussiduler och koreografier. Håll med om att hans röst har vissa likheter med Måns Zelmerlöw. Kan bli en tuff utmanare i finalen.

mf16_betyg4


 

 

Ace Wilder – ”Don’t Worry”

Adrian: Den mest uppsnackade artisten levererade ett oförglömligt nummer. Jag blev riktigt imponerad över hela scenshowen, från grafiken till dansen. Ace har tagit Måns’ streckgubbe till en helt ny nivå – vilket är en njutning. Hennes framträdande är givet i finalen! Mycket glad för det, men låten är kass. Tyvärr. Den lyfter aldrig och osar sunkigt 90-tal och italodisco, typ ”Bailando bailando”-känsla över det. Det räcker inte på långa vägar i ESC.

mf16_betyg3


Alexander: Ace Wilder är tillbaka! Det märks alltid då SVT satsar lite mer på en artist som har chans att vinna hela festivalen, främst i scenografiväg. Inte skulle Måns Zelmerlöv haft lika stor chans att vinna om han inte haft sin lilla gubbe med sig, och här kommer Ace Wilder med sin megalomaniskt stora jättepyramid! Låten är lite svår till en början, men då man hört den ett par gånger börjar man nynna på den också. Tror Ace har en stor chans att vinna igen! Och en sak ännu, vem skulle tro att tjejen är 34! Hon ser ju ut som 25…

mf16_betyg4


Erik: Hade vi höga förväntningar på Ace? JA! Införlivade hon förväntningarna? JA! Härlig låt precis som man förväntade att Ace skulle låta. Pyramiden tycker jag är bland den bästa rekvisitan som varit med i Melodifestivalens historia. Den här låten kan gå riktigt långt precis som Robin också kan.

mf16_betyg4_5


Haris: Är det bara jag som tycker det är något oerhört charmigt i Ace Wilders rörelser, blick och leende? Bara där fångar hon min uppmärksamhet. Sen bjöd hon oss på kanske ett av de häftigaste scennumren vi haft i MF. Det var nytänkande, snyggt och välkoregraferat. Låten då? Rätt bra. Det var inte så stor skillnad från ”Busy Doin’ Nothing” egentligen. Kändes som att konceptet var den samma. Men jag rycktes med och hade tre trevliga minuten.

mf16_betyg4


Hollac16: Ace Wilder kommer tillbaka efter att ha gjort riktigt bra ifrån sig och gör denna gång bara ännu bättre ifrån sig. Jag tycker man kan jämföra numret lite med det som Eric Saade gjorde ifjol – ett riktigt shownummer. Det här är bra på riktigt. Det enda jag kan invända mot är att det bildspel som cirkulerar i pyramiden påminner lite för mycket om det Måns gjorde ifjol. Och det är ju ändå samma låtskrivare då som nu. Men oavsett vilket är jag säker på att Ace tog en säker finalplats och att hon verkligen kommer få mycket poäng i finalen.

mf16_betyg4


Linn: Här har vi vad jag hoppas ska kunna tävla om vinnarplatsen i finalen. Äntligen en låt där det händer lite. Den är lite lik Busy doin nothing. Härlig danslåt. En låt som väcker en när det varit ett ganska segt startfält. Den blir bättre och bättre allt eftersom.

mf16_betyg5


Robban: Ifjol var Ace Wilder i stort sett okänd för den svenska publiken. Då tävlade hon också i Göteborg och skrällde till sig en finalplats med sin medryckande partylåt ”Busy doin nothing” som i finalen skulle utmana om segern. Endast två poäng skiljde ettan Sanna Nielsen och tvåan Ace Wilder. Nu var hon tillbaka i Göteborg igen, med en helt annan press och desto fler fans bakom sig i ryggen. Låten kanske inte är lika bra som ifjol (eller så är den det, för tidigt att säga) men den är riktigt medryckande och kommer bli en hit på dansgolven runt om i Sverige, inte minst i Stockholm i maj på Euroclub. Kul för Ace att tagit sig till final på nytt och hon kommer absolut bli en av de främsta utmanarna om segern vill jag lova.

mf16_betyg4


 

 

Panelens topplistor

Så här tyckte respektive panelmedlem att den första deltävlingen skulle ha slutat (personlig åsikt alltså).

Adrian

 1. Pernilla Andersson – ”Mitt guld”
 2. Robin Bengtsson – ”Constellation Prize”
 3. Ace Wilder – ”Don’t Worry”
 4. Albin & Mattias – ”Rik”
 5. Samir & Viktor – ”Bada nakna
 6. Mimi Werner – ”Ain’t No Good”

Slutkommentar: Jag kunde inte hjälpa att analysera programledarnas manus – det är en intressant strategi ifrån SVT att man tar de katastrofala fiaskona med Anna Books diskning och Perrellis avskedning lite med en humoristisk klackspark: ”Så kan det gå”… Vet inte om någon i tv-sofforna svalde det, men tydligt är att det är detta sätt SVT valt att hantera det på. Nåja. Gina fick dessutom vara bitter över alla påhopp hon fått utstå det senaste åren. Faktum är att det kändes som om inledningen var ett enda långt klagomål på hur jobbigt det är att vara känd. Nåja. Bortsett från det så funkade programledarna rätt bra, ingen som tappade bort sig eller gjorde något annat dumt. Men sjunga kanske inte är deras starkaste gren – vilket jag hade önskat att SVT snart inser. De får gärna sluta sätta in långa kabarénummer med linjedans och textade ironiseringar över budgetar. Vi lär dock tyvärr få se mer sånt – det verkar vara den enda typen av pausunderhållning som SVT har i sin låda. Men kul med Lasse iallafall! Sen är jag dock faktiskt överlag nöjd med SVT:s produktion i år. Snygg scen – häftigt greenroom. Den nya grafiken är också snygg, stilren och tydlig – men framförallt verkar den än så länge fungera! Bra jobbat!

 

Alexander

 1. Samir & Viktor – ”Bada nakna
 2. Ace Wilder – ”Don’t Worry”
 3. Robin Bengtsson – ”Constellation Prize”
 4. Albin & Mattias – ”Rik”
 5. Mimi Werner – ”Ain’t No Good”
 6. Pernilla Andersson – ”Mitt guld”

Slutkommentar: Oj vad skönt att ha tillbaka Edward af Sillén som manusförfattare igen!!! Gina Dirawi är lika strålande som alltid, och med Petra Mede med sig på scenen kan det inte bli annat än succé! ”Allt är Eurovisions fel” med Lasse Kronér var sjukt bra, medan öppningsnumret ”Hela Sveriges fest” kändes lite svajig. Gnällandet om Anna Book blev lite långrandigt i något skede, särskilt för oss som följt med händelseförloppet minut för minut sen nyheten kom, men det finns ju de tittare som inte varit lika insatta som jag, så jag förstår så väl. Och ack vad glad jag blev då ingen mindre än självaste Las Ketchups ställde sig på scen och mimade till sin 15 år gamla one-hit-wonder! Vilka lyckliga barndomsminnen som tittade fram då! Första etappen blev bara bra, och ribban sattes högt, men med Dirawi och af Sillén i spetsen så tror jag bara det kan bli bättre!

 

Erik

 1. Robin Bengtsson – ”Constellation Prize”
 2. Ace Wilder – ”Don’t Worry”
 3. Mimi Werner – ”Ain’t No Good”
 4. Samir & Viktor – ”Bada nakna
 5. Pernilla Andersson – ”Mitt guld”
 6. Albin & Mattias – ”Rik”

Slutkommentar:

 

Haris

 1. Ace Wilder – ”Don’t Worry”
 2. Robin Bengtsson – ”Constellation Prize”
 3. Pernilla Andersson – ”Mitt guld”
 4. Mimi Werner – ”Ain’t No Good”
 5. Albin & Mattias – ”Rik”
 6. Samir & Viktor – ”Bada nakna

Slutkommentar: Hemsk inledning, men en riktigt kul och positiv avslutning. Så kan man sammanfatta den första deltävlingen. De två sista bidragen räddade hela programmet, som annars var helt värdelöst. Ace och Robin var i en klass för sig, och om det hade varit en skandal om inte de hade varit kvällens finalister. Och det var nog lika bra att Anna Book stod utanför tävlan eftersom hennes låt inte haft en chans mot de två. Det enda som gjorde att jag rankade Ace högre än Robin var hennes häftiga scennummer. Och jag tycker nog att Robin kanske ska lämna munspelet hemma till finalen. Men kvällens stora fråga är nog ”Hur blev Las Ketchup pausunderhållning i Melodifestivalen 2016?”. Det är nog så som låten ”Allt är Eurovisions fel” säger, och att SVT har ekonomiska problem efter två Eurovision på så kort tid. Den låten var mycket mer underhållande än Las Ketchup.

 

Hollac16

 1. Robin Bengtsson – ”Constellation Prize”
 2. Ace Wilder – ”Don’t Worry”
 3. Mimi Werner – ”Ain’t No Good”
 4. Pernilla Andersson – ”Mitt guld”
 5. Albin & Mattias – ”Rik”
 6. Samir & Viktor – ”Bada nakna

Slutkommentar: Av alla MF-sändningar jag har följt genom tiderna kan jag denna gång helt ärligt säga att det var den bästa sändningen någonsin – alla kategorier! Det enda undantaget var Samir & Viktor som tyvärr går hem hos folket vilket jag inte begriper ett dugg. Jag hoppas å det yttersta att de får möta tufft motstånd i Andra chansen så att någon mer värdig artist får bli finalist mer än två stycken studsande duracell-kaniner som bara går, och går och går och går. Det är varken roligt eller intressant att titta på. Bortser jag från detta så var sändningen prickfri från start till mål och allt var bra, roligt och intressant. Det märks vem som har skrivit manus och att Mello är show och inget plojprogram. Absolut bäst i sändningen var Anna Book som tyvärr diskades men som kom tillbaka som en stjärna och fick publikens stöd. Jag vill verkligen rikta all kärlek och respekt till henne för ett grymt framträdande som jag hoppas vi får se igen i finalen, även om det blir utom tävlan. Eller varför inte i alla program framöver våren. Annas låt anno 2016 är den ultimata schlagern; en låt som man inte kan sluta spela utan man vill höra den om och om igen. Med detta sagt hoppas jag att de resterande fem lördagarna blir minst lika bra som denna var, både innehållsmässigt som låtmässigt!

 

Linn

 1. Ace Wilder – ”Don’t Worry”
 2. Samir & Viktor – ”Bada nakna”
 3. Mimi Werner – ”Ain’t No Good”
 4. Robin Bengtsson – ”Constellation Prize”
 5. Albin & Mattias – ”Rik”
 6. Pernilla Andersson – ”Mitt guld”

Slutkommentar:

 

Robban

 1. Robin Bengtsson – ”Constellation Prize”
 2. Ace Wilder – ”Don’t Worry”
 3. Samir & Viktor – ”Bada nakna”
 4. Mimi Werner – ”Ain’t No Good”
 5. Albin & Mattias – ”Rik”
 6. Pernilla Andersson – ”Mitt guld”

Slutkommentar: Då var vi äntligen igång. Vilken härlig inledning av årets Mello, även om låtarna hade mer att önska. Bra manus, kul mellannummer och bäst helt klart Anna Book med sin fantastiska ”Himmel för två”. Det är så synd att hennes bidrag tvingades diskvalificeras från tävlingen, men riktigt kul att det ändå blev ett framträdande under sändningen. Ace Wilder, Samir & Viktor och Mimi Werner hade bidragen som tilltalade mig mest. Resultat för mina favoriter; Final (Ace), Andra Chansen (Samir & Viktor) och utslagen (Mimi). Göteborg var skrällarnas stad minnsann. Det var väl ingen som trodde att Robin Bengtsson skulle knipa finalplatsen före ex Samir & Viktor? Inte jag iallafall. Ace Wilder kommer bli en livsfarlig kandidat till segern när det är dags för final i mars, var så säkra.

 

Bidrag som var utom tävlan

Anna Books tävlingsbidrag har blivit diskvalificerad från Melodifestivalen 2016, då låten varit publicerad sedan år 2014, vilket bryter mot tävlingens regelverk. Av det skälet kommer Anna Book inte att få medverka med denna låt i årets tävling.

Hennes bidrag går att lyssna på i helhetsversion via denna länk.

 


 

Kommentera