Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Startfältet till Italiens San Remo-festival 2019 presenterat

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Italienska TV-bolaget RAI har nu i december bekräftat startfältet för sin San Remo-festival, uttagningen som ska utse Italiens representant till Eurovision 2019. Nytt för denna gång är att det bara är en kategori av artister som tävlar och att alla har samma chans att få åka till Tel Aviv.

 

RAI har alltså valt att fortsätta välja sin Eurovisionrepresentant genom San Remo-festivalen, som år 2019 blir den 69:e festivalen genom tiderna. Denna gång blir det nytt upplägg, för istället för att ha både nykomlings- och etableringskategorin i februari har nykomlingsdelen ägt rum nu i december där två jokerplatser i stora San Remo stod på spel. Vinnarna av jokerplatserna blev artisterna Einar och Mahmood.

 

Vilka fler tävlar i San Remo 2019?

I samband med denna specialtävling valde RAI att också offentliggöra startfältet för de 22 redan innan utvalda akterna (utöver de två jokrarna. Så här ser startfältet ut (i bokstavsordning efter artistnamn):

 

 1. Achille Lauro – ”Rolls Royce”
 2. Anna Tatangelo – ”Le nostre anime di notte”
 3. Arisa – ”Mi sento bene”
 4. Boomdabash – ”Per un milione”
 5. Daniele Silvestri – ”Argento vivo”
 6. Einar (joker) – bidraget är inte bestämt/avslöjat
 7. Enrico Nigiotti – ”Nonno Hollywood”
 8. Ex Otago – ”Solo una canzone”
 9. Federica Carta e Shade – ”Senza farlo apposta”
 10. Francesco Renga – ”Aspetto che torni”
 11. Ghemon – ”Rose viola”
 12. Il Volo – ”Musica che resta”
 13. Irama – ”La ragazza col cuore di latta”
 14. Loredana Bertè – ”Cosa ti aspetti da me”
 15. Mahmood (joker) – bidraget är inte bestämt/avslöjat
 16. Motta – ”Dov’è l’Italia”
 17. Negrita – ”I ragazzi stanno bene”
 18. Nek – ”Mi farò trovare pronto”
 19. Nino D’Angelo e Livio Cori – ”Un’altra luce”
 20. Paola Turci – ”L’ultimo ostacolo”
 21. Patty Pravo e Briga – ”Un po’ come la vita”
 22. Simone Cristicchi – ”Abbi cura di me”
 23. Ultimo – ”I tuoi particolari”
 24. Zen Circus – ”L’amore è una dittatura”

 

Återkommande artister

Bland namnen i startfältet finns trion Il Volo, som vann San Remo 2015 och som till sist blev trea i Eurovisionfinalen, Nek (blev tvåa i San Remo 2015) och Paola Turci (deltog i San Remo 2017).

 

Övrigt om upplagan

San Remo 2019 kommer att äga rum i Teatro Ariston i San Remo under totalt fem kvällar i februari (exakta datumen är mellan den 5:e och 9:e februari) och sänds i Rai1. Upplägget blir att under den första kvällen framförs alla 24 bidrag och de följande två dagarna delas startfältet upp i två lika delar med nya uppspel men av samma bidrag. Den fjärde kvällen ägnas åt andra låtar och under den femte kvällen, finalkvällen, koras vinnaren.

RAI kommer sedan att erbjuda vinnaren om hen/de vill åka och representera Italien vid Eurovision 2019 i Tel Aviv. Tackar vinnaren nej får RAI själva besluta vilken artist som ska skickas till Eurovisionen.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen