Smygstart för nationella uttagningar 2022

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Vi vet att det är tidigt för säsongen men vi vill ändå vara ute i god tid. Därför öppnar vi redan nu i sommar upp för den kommande säsongens nationella uttagningar.

 

Vad har hänt?

Som du kanske har lagt märke till har vi nu cirka en månad efter att Måneskin tog hem segern för Italien i Eurovision Song Contest 2021 börjat flytta den tävlingen till arkivet och istället börjat fokusera framåt. Näst på tur väntar alltså 2022 och redan nu finns möjlighet att börja läsa om vilka slags uttagningar som väntar.

Senare i vinter, då sändningarna är mer aktuella, kommer vi att tycka till om bidragen som tävlar och välja ut våra favoriter. Fram till dess fyller vi på sidorna med den information som vi har fått till oss fram till nu (och framåt) till dess att startfälten är på plats och att man kan börja lyssna in sig på låtarna.

 

Vilka sidor publiceras?

I takt med att länderna lämnar besked om att de tänker/vill delta i Eurovision 2022 öppnar vi även upp landets nationella-sida här på vår hemsida. Om det förekommer information om uttagning som går att bekräfta fyller vi även i det vi vet just nu. Förmodligen kommer fler länder att hamna på listan under sommaren och hösten det här året.

Sidorna som just nu (t.o.m. 2021-06-21) finns publicerade är:

 


 

Kommentera