Online-, SMS- och telefonröstning avgör Tysklands val till Eurovision 2022

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Den 4:e mars kommer Tyskland att anordna sin nationella final för att utse artist och tävlingsbidrag till Eurovision 2022, och redan den 28:e februari kommer det enligt TV-bolagen ARD/NDR kunna gå att onlinerösta på sina favoriter!

 

Vad har hänt?

I mars 2021 bekräftade Tyskland sitt deltagande i Eurovision 2022 samtidigt som man öppnade för att fortsätta med internval. Men i början av november kom besked att internvalsidén skrotas till förmån för att låta publiken vara med och avgöra valet genom en nationell final. Samma månad kunde intresserade låtskrivare från hela världen ansöka om att delta och det visade sig vara ett stort söktryck då inte mindre än 944 ansökningar skickades in!

Sedan antagningen avslutades i slutet av november förra året har representanter för radiokanaler som är anslutna till ARD tillsammans med Tysklands Eurovision-delegationschef Alexandra Wolfslast bedömt de inskickade låtarna och har valt ut de som de anser är bäst.

 

Hur ska finalen avgöras?

Den 10:e februari är det sagt att finalisterna ska presenteras och den sista februari öppnar sedan en onlineröstning där man kan vara med och rösta fram sina favoriter. Fyra dagar senare, den 4:e mars, spelas låtarna upp i radio och samma kväll framförs låtarna i en direktsänd final från Berlin under ledning av den populära TV-programledaren Barbara Shönenberger. Tillsammans med onlineröstningen samt SMS- och telefonröstning kommer en vinnare att koras, dvs. den artist som kommer att få representera Tyskland i Eurovision 2022!

Finalen kommer både att TV-sändas och streamas online via sajten eurovision.de.

Tillägg: I november presenterades finalens namn som Unser Lied für Turin men nu har finalen istället fått namnet Germany: 12 points.

 


 

Kommentera