ESC 2021: Fas 2 i bidragsvalet till Israels Eden Alene

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Efter decemberomröstningen har tre bidrag i Israels bidragsuttagning till Eden Alene klarat sig vidare till den andra röstningsomgången där tävlingsbidraget till Rotterdam ska utses.

 

Vilka bidrag gick vidare?

Låtarna som gått vidare är (utan inbördes ordning):

  1. La La Love
  2. Set Me Free
  3. Ue La La

 

Fakta om valen

Av de tre låtarna som gått vidare till slutomröstningen har två valts ut av onlineröstning och ett av en jury. Vilka som valt vilka framgår däremot inte av beskedet som nu lämnats officiellt. Det kan också tilläggas att vid den första omröstningen fanns bara demoversioner av respektive bidrag medan till slutomröstningen kommer det att finnas nyinspelade officiella versioner med Eden Alene. Dessa nyversioner spelas in just nu och släpps inom kort.

 

Vad händer nu?

De tre bidragen som gick vidare till slutomröstningen är nu presenterade, däremot dröjer det till den 19:e januari innan själva omröstningen öppnar. Exakt hur länge den hålls öppen är oklart men enligt uppgifter har det sagts att vinnarlåten ska spelas upp i ett program i israelisk TV den 25:e januari. Låten som vinner omröstningen blir Eden Alenes tävlingsbidrag till Rotterdam i maj.

 

Fakta: Israels val till Eurovision 2021


Sedan våren 2020 har det stått klart att Eden Alene har getts en ny chans att tävla för Israel i Eurovision Song Contest eftersom hon inte fick tävla med låten Feker libi i Eurovision 2020 p.g.a. att den upplagan ställdes in i sista stund. Själva tävlingsbidraget till Rotterdam utses däremot i en publik onlineuttagning som genomgår två olika röstningsomgångar innan vinnarmelodin koras.

 


 

Kommentera