ESC 2022: Edward af Sillén blir ensam kommentator för SVT

EUROVISION 2022. Sveriges Television har med kort varsel meddelat att artisten Linnea Henriksson har testat positivt för covid19 och kommer därför inte kunna medverka som kommentator i Turin. Istället blir Edward af Sillén ensam kommentator för SVT, i alla fall under semifinalerna.

 

Vad har hänt?

Alla personer som ska närvara vid arenaområdet i Eurovision behöver regelbundet testa sig gällande covid19 för att få komma in på området. Samma regler gäller även om man vill ta sig in i Italien just nu. Enligt SVT testade Linnea Henriksson negativt för covid19 vid avresan från Sverige men vid ankomsten i Turin blev det istället ett positivt svar. Ytterligare tester gjordes där några visade negativt men trots det har Linnea Henriksson valt att åka hem igen.

I korthet innebär detta att Edward af Sillén får kommentera själv för SVT under semifinalerna. Finalen är i alla fall just nu tänkt att duon ska kommentera tillsammans, men då från SVT-huset i Stockholm.

 


 

Kommentera