Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

ESC 2022: Edward af Sillén blir ensam kommentator för SVT

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2022. Sveriges Television har med kort varsel meddelat att artisten Linnea Henriksson har testat positivt för covid19 och kommer därför inte kunna medverka som kommentator i Turin. Istället blir Edward af Sillén ensam kommentator för SVT, i alla fall under semifinalerna.

 

Vad har hänt?

Alla personer som ska närvara vid arenaområdet i Eurovision behöver regelbundet testa sig gällande covid19 för att få komma in på området. Samma regler gäller även om man vill ta sig in i Italien just nu. Enligt SVT testade Linnea Henriksson negativt för covid19 vid avresan från Sverige men vid ankomsten i Turin blev det istället ett positivt svar. Ytterligare tester gjordes där några visade negativt men trots det har Linnea Henriksson valt att åka hem igen.

I korthet innebär detta att Edward af Sillén får kommentera själv för SVT under semifinalerna. Finalen är i alla fall just nu tänkt att duon ska kommentera tillsammans, men då från SVT-huset i Stockholm.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen