Christer Björkman om Melodifestivalen 2019: ”Det blir väldigt tävlingsinriktat”

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2019 – INTERVJU. Nu startar nedräkningen till vinterns stora höjdpunkt – Melodifestivalen 2019! Vår skribent Hollac16 fick ett snack med exekutiva producenten Christer Björkman om förväntningarna som finns på startfältet anno 2019 och såklart även för tävlingen i stort.


Det är snart dags för en ny Melodifestivalsäsong och om det är någon som är peppad på det är Christer Björkman. Efter en halvårslång process att hitta rätt artister och bidrag till startfältet går han och hans team nu in i den mer kreativa fasen av arbetet.

–  Nu startar vi nästa process vilket är att sätta dem här (artisterna, reds.anm.) på scen, säger Christer Björkman. Men det är en mycket lättare uppgift på det sättet att vi är ett helt team som gör det och där jag leder arbetet, tillägger han.

 

Vad har vi då att se fram emot denna gång?

Vi precis som alla andra är mycket nyfikna på vad SVT och Melodifestivalgänget bjuder in tv-tittarna till i år. Något som Christer personligen tycker sticker ut i startfältet är att fler artister än någonsin är sugna på den eftertraktade segern. Han fördjupar sina tankar på följande sätt:

–  Vi har tre tidigare vinnare, 6 stycken som kommit tvåa. Sen har du ytterligare gäng från de senare åren som har varit trea, fyra, femma som vill vinna. Så att jag tror aldrig jag har ställt ett så tävlingsinriktat startfält på scen som det är den här gången.

I övrigt säger Christer att det kommer bli lite nya regler i tävlingen gällande röstningen, men vad dessa är och när det ska kommuniceras ut är inte officiellt. Startordningen för deltävlingarna blir officiell någon gång i januari.

 

Avfärdar kritiken mot fjolårets tävling

Under intervjun kan vi inte undgå att ställa frågor om den kritik som tävlingen fick förra året, men den rycker Christer mest axlarna åt på följande sätt:

– Dels tycker jag inte kritiken var relevant, jag höll inte med någonstans, fortfarande inte. Jag tycker det var otroligt bra utfall på förra årets låtar, säger Christer.

Christer säger också att han inte läser eller lyssnar på kritiken under tävlingens gång, och till 2019 tror han att det kan bli väldigt annorlunda eftersom det är mycket mer tävling.

 

”New York är inte USA, Tel Aviv är inte Israel”

Avslutningsvis är vi intresserade om Christer har några nyheter om hur det går för produktionen av Eurovision 2019 i Tel Aviv, Israel.

– Ja, jag hör ju mest skvaller då såklart för jag har inte pratat med dem själv. Men tredje part säger att det rullar på, att det blir spännande.

– Tel Aviv är en fantastisk stad och Israel är lite som USA; ”New York är inte USA, Tel Aviv är inte Israel”. Så det är lite så man säger om det, det är en oas i det här landet som är väldigt härlig liberal, det är fest, det är ett väldigt härligt liv där, tillägger han.

Men om Christer ska åka till Tel Aviv som delegationschef för Sverige eller som tävlingsproducent för hela Eurovisionen vill han däremot inte svara på idag.

– Det är inget jag kan uttala mig om, säger Christer mycket hemlighetsfullt.

 

Med det säger vi stort tack för intervjun och att vi nu alla ser fram emot den nya Melodifestivalsäsongen som drar igång i februari. Vi skribenter här på ESC-Panelen önskar Christer lycka till med tävlingen 2019!

 


 

Kommentera