Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Amir Haddad representerar Frankrike i Eurovision 2016

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Franska TV-kanalen France 2 har meddelat att man internt valt ut sångaren Amir Haddad som representant för Frankrike i Eurovision 2016.

Amir Haddad utbildade sig från början till tandläkare men bestämde sig vid 29 års ålder att börja sjunga professionellt. Han har sedan deltagit i några talangtävlingar. Nu håller han på att göra sitt debutalbum som släpps den 29:e april, dvs. två veckor före Eurovision börjar.

 

Tävlar med engelsk-fransk låt

Amir, som han enbart kallar sig som artist, kommer att framföra låten ”J’ai cherché”, som släpptes redan i början av januari i år. Låten framförs på både franska och engelska. Då låten idag är ca 40 sekunder för lång för Eurovisionen kommer en ny version att behöva göras till tävlingen.

Tidigare var det planerat att avslöjandet skulle ha skett först den 12:e mars i TV-programmet The DiCaire Show, men nu kommer Amir istället att framföra sitt bidrag live i det programmet.

 

Så här låter Amirs bidrag i den version som släpptes i januari:

 

Vad tycker du om Frankrikes val av artist och bidrag? Kommentera gärna!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen