Resultat: OGAE Second Chance Contest 2021

FANKLUBBARNAS OMRÖSTNING. 2021 års upplaga av OGAE Second Chance Contest är nu avgjord efter att fanklubbarna som är anslutna till OGAE-nätverket har presenterat sina röster. Värdnation för årets upplaga var Sverige som nu överlämnar stafettpinnen till nästa värdnation.

PS: Innan vi berättar mer om årets upplaga vill vi passa på att uppmärksamma vår egen upplaga som vi genomförde i somras.

 

Startfältet

Här nedan presenterar vi de 14 tävlingsbidrag som valdes ut till årets upplaga av Second Chance Contest. Samtliga låtar hade röstats fram av medlemmarna i respektive lands OAGE-klubb (en  slags motsvarighet till Sveriges Melodifestivalklubb). Notera att låtarna listas enligt den startordning som presenterades av värdnationen Sverige tidigare i somras.

 

 

Noteringar

* Israel respektive Ryssland kunde bara välja bland två låtar då respektive uttagning bara bestod av tre tävlingsbidrag.

** Spanien kunde bara välja en låt då deras uttagning bara bestod av två tävlingsbidrag.

 

Resultatet

Förutom de 14 tävlingsländerna deltog 27 gästjurygrupper från andra länders OGAE-klubbar, inklusive den så kallade Rest of the world-gruppen för länder som saknar en OGAE-klubb. Omröstningen har varit pågående under sommaren och i en utsändning den 25:e september presenterades alla resultat i en väldigt grafiskt avancerad sändning som producerades av Melodifestivalklubben här i Sverige.

Så här placerade sig låtarna efter att OGAE-klubbarna hade röstat:

 

 • 1. Norge (429p)

 • 2. Sverige (353p)

 • 3. Italien (326p)


 • 4. Finland (219p)
 • 5. Kroatien (163p)
 • 6. Frankrike (159p)
 • 7. Litauen (141p)
 • 8. Spanien (138p)
 • 9. Israel (119p)
 • 10.Estland (106p)
 • 11. Portugal (99p)
 • 12. Albanien (53p)
 • 13. Danmark (35p)
 • 14. Ryssland (21p)

 

Det blev således en norsk seger denna gång, vilket är landets fjärde seger genom tiderna! Norge har även vunnit Second Chance Contest 1992 (med Wenche Myhres ”Du skal få din dag i morgen”), 1993 (med Merethe Trøans ”Din egen stjerne”) och 2013 (med Adeléns ”Bombo”). Med det sagt gratulerar vi Norge och kollar in KEiiNOs framträdande från förra vinterns Norsk MGP:

 


 

Kommentera