Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Resultat: OGAE Second Chance Contest 2021

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


FANKLUBBARNAS OMRÖSTNING. 2021 års upplaga av OGAE Second Chance Contest är nu avgjord efter att fanklubbarna som är anslutna till OGAE-nätverket har presenterat sina röster. Värdnation för årets upplaga var Sverige som nu överlämnar stafettpinnen till nästa värdnation.

PS: Innan vi berättar mer om årets upplaga vill vi passa på att uppmärksamma vår egen upplaga som vi genomförde i somras.

 

Startfältet

Här nedan presenterar vi de 14 tävlingsbidrag som valdes ut till årets upplaga av Second Chance Contest. Samtliga låtar hade röstats fram av medlemmarna i respektive lands OAGE-klubb (en  slags motsvarighet till Sveriges Melodifestivalklubb). Notera att låtarna listas enligt den startordning som presenterades av värdnationen Sverige tidigare i somras.

 

 

Noteringar

* Israel respektive Ryssland kunde bara välja bland två låtar då respektive uttagning bara bestod av tre tävlingsbidrag.

** Spanien kunde bara välja en låt då deras uttagning bara bestod av två tävlingsbidrag.

 

Resultatet

Förutom de 14 tävlingsländerna deltog 27 gästjurygrupper från andra länders OGAE-klubbar, inklusive den så kallade Rest of the world-gruppen för länder som saknar en OGAE-klubb. Omröstningen har varit pågående under sommaren och i en utsändning den 25:e september presenterades alla resultat i en väldigt grafiskt avancerad sändning som producerades av Melodifestivalklubben här i Sverige.

Så här placerade sig låtarna efter att OGAE-klubbarna hade röstat:

 

 • 1. Norge (429p)

 • 2. Sverige (353p)

 • 3. Italien (326p)


 • 4. Finland (219p)
 • 5. Kroatien (163p)
 • 6. Frankrike (159p)
 • 7. Litauen (141p)
 • 8. Spanien (138p)
 • 9. Israel (119p)
 • 10.Estland (106p)
 • 11. Portugal (99p)
 • 12. Albanien (53p)
 • 13. Danmark (35p)
 • 14. Ryssland (21p)

 

Det blev således en norsk seger denna gång, vilket är landets fjärde seger genom tiderna! Norge har även vunnit Second Chance Contest 1992 (med Wenche Myhres ”Du skal få din dag i morgen”), 1993 (med Merethe Trøans ”Din egen stjerne”) och 2013 (med Adeléns ”Bombo”). Med det sagt gratulerar vi Norge och kollar in KEiiNOs framträdande från förra vinterns Norsk MGP:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen