Inför Melodifestivalen 2016: intervju med SMILO


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

Foto: ESC-Panelen.

MELODIFESTIVALEN 2016. Snart börjar Melodifestivalen 2016 och inför det kommer vi att publicera ett antal intervjuer här på sajten med de tävlande. Denna gång är det dags för årets Svensktoppen nästa-joker, gruppen SMILO som tävlar med bidraget “Weight of the World” i den tredje deltävlingen.

Vi möter upp SMILO på Melodifestivalens artistpresskonferens för att ställa några frågor till honom om framträdandet i Melodifestivalen 2016.

 

Hur var det att gå vidare från Svensktoppen hit utan att vinna den finalen?

– Det känns helt fantastiskt, säger medlemmarna i Smilo.

– Vi har skämtat lite internt om när vi ansökte till Svensktoppen. Vi ansökte i sista timmen och ”det här blir en kul tävling” tänkte vi och skämtade ”tänk om vi skulle gå till Mello”. Och nu står vi här och det känns helt overkligt, tillägger bandet.

 

Hur ser ni på era chanser som den enda jokern i årets tävling?

– Vi tror alla har lika stor chans. Det handlar mycket om en låt och performance, säger killarna i Smilo.

– Startfältet är starkt, men vi är också starka och vi ska visa att vi också kan slåss mot de större namnen, tillägger de.

 

Kan ni beskriva genren Tropical House, vad det är för typ av genre?

– Det är gladare melodier, lugnare tempo, glädjespridande musik, säger Smilo.

– Det är enkelt att ta in och man blir glad av musiken. Vårt bidrag i Melodifestivalen är lite mer upptempoversion av Tropical House, tillägger de.

 

Hade ni hellre velat tävla med den låt ni hade i Svensktoppen nästa mot den ni ska tävla med nu?

– Nej, svarar alla tre. Vi har hittat ett väldigt bra budskap som vi tror stenhårt på, så det kommer bli jättekul, tilläggs.

 

Vi får önska er stort lycka till i tävlingen

– Tack så mycket, säger Smilo.

 

…och bli inte för nedstämda om ni får startnummer 2 (de flesta jokrarna har nämligen fått startnummer 2 i den deltävlingen)

– Nä då, Vi kör, vi kör, säger bandet med ett leende.

 

Kör er grej bara och lycka till

– Tack så mycket, säger killarna i Smilo.

 

Notering: Efter denna intervju har det visat sig att Smilo slipper startnummer 2, utan de får tävla på startnummer 3. Detta är första gången sedan år 2011 som allmänhetens och/eller Svensktoppen nästas joker inte har fått startnummer 2 i den tredje deltävlingen.

 

Fakta: SMILO

Smajling Swedes, Smiler och nu SMILO, är gruppen som sommaren 2015 tävlade i SR-tävlingen Svensktoppen nästa, tog sig till final och blev utvalda av juryn att få tävla i årets Melodifestival. Detta trots att de inte vann finalen.

Gruppen består av trion Arvid Ångström, Dennis Babic och Oscar Berglund Juhola som tillsammans med Anton Göransson och Robin Danielsson skrivit låten “Weight of the World” som är gruppens nya bidrag i tävlingen. Låten “Goosebumps”, som de tävlade med i Svensktoppen, kunde de inte tävla med på grund av att den låten var publicerad före 1 september 2015 (vilket bryter mot EBU:s regelverk om nyskrivna bidrag).

SMILOs låtar beskrivs i genren Tropical House som är lite lugnare tempo men som denna gång frångår detta lite till en upptempolåt.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Inofficiell Eurovision 2020

Mello 2020

Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen