Eurovision 2022: Uppdateringar från Israel, Malta och Spanien

EUROVISION 2022. Inför årets Eurovision Song Contest i Turin har tre länder i startfältet kommit med några nyhetsuppdateringar gällande tävlingsbidragen. Det handlar om Israel, Malta och Spanien som vi skriver om i den här artikeln.

 

Israel: Michael Ben Davids musikvideo har släppts

Vi börjar med Israel där X Factor-vinnaren Michael Ben David nu har släppt sin officiella musikvideo till tävlingsbidraget ”I.M”. För den som lyssnar på låten nu kan man höra att den är lite omgjord jämfört med liveversionen och studioversionen som släpptes inför den israeliska finalen som avgjordes för snart en månad sedan. Det är således den här versionen av låten som han kommer att framföra på scenen i Turin:

 


Malta: Emma Muscat byter låt till Turin

I år var det första gången sedan 2018 som Malta anordnade sin uttagning MESC (Malta Eurovision Song Contest) som åren däremellan stått på paus till förmån för X Factor och internval. Årets uttagning innehöll 22 tävlande där det slutligen var sångerskan Emma Muscat och bidraget Out of Sight som tog hem segern. Men nu precis i tider av bidragsdeadline kommer ett nytt besked, nämligen att Emma har valt att byta låt! Den nya låten som har valts ut heter ”I Am What Am” och är gjord av Emma själv tillsammans med Dino Medanhodzic, Julie Aagaard och Stine Kinck. Se den officiella musikvideon här nedan:

 


Spanien: Chanels officiella musikvideo har släppts

Spanien återgick i år till att hålla en publikuttagning vilken avgjordes i januari där sångerskan Chanel vann med bidraget ”SloMo”. Efter flera veckors väntan har hennes officiella musikvideo släppts, något som offentliggjordes vid en pressträff som RTVE anordnade. Vi inväntar att det officiella klippet ska släppas, och tills vidare kan du se videon i presskonferensklippet som är här nedanför.

 


 

Kommentera