Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Eurovision 2020s logotyp presenterad

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2020. Sedan tidigare har det varit känt att sloganen för Eurovision 2020 är OpenUp. Nu har temat offentliggjorts tillsammans med logotypen.

 

Hur ser den ut?

Själva logotypen består av en form som ska symbolisera dels Eurovisions grund som ett fredsprojekt men också hur tävlingen utvecklats genom åren med nya länder, talanger och teknologi. För att visa detta ännu tydligare har den som tagit fram logotypen valt att använda alla 41 deltagarländers flaggor i symbolen i ordning de debuterade. Det börjar från den stora röda delen längst upp till höger med de länder som debuterade på premiäråret 1956 och fortsätter fram till den lilla mörkblåa delen till vänster om den röda som symboliserar Australien, som senast gjorde debut av de länder som deltar 2020.

Mer info om detta finns i videoklippet nedan:

 

Mer om temat

Inför och under Eurovision i Rotterdam 2020 kommer temat och logotypen synas till flitigt i detta sammanhang, både i videoklipp som Eurovision.tv officiellt publicerar men även bland annat på plats i Rotterdam.

Kommentera gärna vad du tycker om temat Nederländerna använder sig av!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen