Eurovision 2020s logotyp presenterad

EUROVISION 2020. Sedan tidigare har det varit känt att sloganen för Eurovision 2020 är OpenUp. Nu har temat offentliggjorts tillsammans med logotypen.

 

Hur ser den ut?

Själva logotypen består av en form som ska symbolisera dels Eurovisions grund som ett fredsprojekt men också hur tävlingen utvecklats genom åren med nya länder, talanger och teknologi. För att visa detta ännu tydligare har den som tagit fram logotypen valt att använda alla 41 deltagarländers flaggor i symbolen i ordning de debuterade. Det börjar från den stora röda delen längst upp till höger med de länder som debuterade på premiäråret 1956 och fortsätter fram till den lilla mörkblåa delen till vänster om den röda som symboliserar Australien, som senast gjorde debut av de länder som deltar 2020.

Mer info om detta finns i videoklippet nedan:

 

Mer om temat

Inför och under Eurovision i Rotterdam 2020 kommer temat och logotypen synas till flitigt i detta sammanhang, både i videoklipp som Eurovision.tv officiellt publicerar men även bland annat på plats i Rotterdam.

Kommentera gärna vad du tycker om temat Nederländerna använder sig av!

 


 

Kommentera