Hollac16 tycker till inför deltävling 1 (Mello 2020)

MELODIFESTIVALEN 2020 – INFÖR. Nu inför första deltävlingen i Melodifestivalen 2020 har vår reporter Hollac16 följt alla repetitioner på plats i arenan. Dags för honom att summera tankarna inför själva avgörandet imorgon lördag!

Notera att låtarna presenteras enligt startordning (ej i favoritordning) samt att det är Hollac16s personliga åsikter som nämns nedan. Du är varmt välkommen att lägga in dina åsikter och din topplista i kommentarsfältet!

 

1. The Mamas – “Move”

Jag har aldrig varit orolig för att The Mamas inte ska leverera en hitlåt i Melodifestivalen, tvärtom är jag mycket imponerad av dels deras proffsighet som trio och att låten är mer än bra. Oavsett hur det går för dem kommer denna låt spelas flitigt på radio och jag hoppas också att det leder till att de får chansen att fortsätta.

 

2. Suzi P – “Moves”

Personligen är jag inget större fans av den här typen av urban hip-hop som Suzi P bjuder på, men jag är nog inte heller målgrupp. Det märks också att Suzi är en ny artist, allt har inte suttit så perfekt som det har behövts på repetitionerna. Så tyvärr, den här låten lär nog inte ta sig vidare.

 

3. Robin Bengtsson – “Take A Chance”

Robin Bengtsson gör comeback i Melodifestivalen efter att ha vunnit 2017. Personligen tycker jag att hans vinnarlåt var bättre än det han kommer tillbaka med. För det första har inte allt låtit smärtfritt på repetitionerna och jag tycker också, trots att det är ett snyggt nummer, att låten inte håller. Det låter väldigt mycket som ett ABBA-sound i mina öron. Men det är självklart att Robin är en av de som går vidare. Något annat vore en skräll!

 

4. Malou Prytz – “Ballerina”

Förra året var jag inte alls så stort fans av Malou Prytz låt, men i år så kommer hon tillbaka med något som är inte bara bra utan bäst. Hon har inte bara en bra låt utan också ett budskap i låten och i numret som berör. Från början till slut. Jag hoppas innerligt att Malou är en av finalisterna i lördagens direktsändning.

 

5. OVÖ – “Inga Problem”

Som jag nämnde med Suzi P är inte hip-hop med mera som OVÖ håller på med något för mig. Låten är helt OK men det faller mycket på att det blir hip-hop som vi hört den förut. Men grabbarna ger järnet vid varje repetition och även under fredagsgenrepet satt det mesta. Så det vill jag i alla fall ge dem cred till.

 

6. Sonja Aldén – “Sluta aldrig gå”

Du kan tycka vad du vill om att klassiska schlagerballader är dött, ute, tråkigt, fjantigt eller högst fånigt. Men jag älskar dem. Och Sonja gör ett riktigt bra framträdande. Nackdelen med själva låten är att den kom till Melodifestivalen 20-30 år försent. Därför kommer Sonja heller inte avancera vidare. Det som däremot räddar låten är Sonjas totala proffsighet och det ger jag pluspoäng till!

 

7. Felix Sandman – “Boys With Emotions”

Om Sonjas låt är ”ute” (åtminstone i vad som gäller i musikvärlden nu) kommer Felix Sandman med något som är inne. Synd bara att det mesta är lånat från andra, t.ex. bästa vännen Benjamins LED-vägg, det suggestiva i numret etc. Men det är också det som kommer ta Felix till förstaplatsen i denna deltävling. Så du kan tycka vad du vill om att den här typen av musik är tråkig eller fånig eller vad du vill. Men den kommer till final i alla fall, och där kommer han kanske att vinna, kanske mest baserat på om de internationella jurygrupperna vill att vi skickar en ny Ingrosso-artist igen såklart.

 

Om programmet i helhet

Innan jag går in på tippning och sånt vill jag också kommentera genrepet som var i fredags (31:a januari). Även om de kommer slipa på en hel del detaljer tycker jag programstarten är mycket lovande i år. Programledarna är avslappnade och roliga, numren satt på scenen och det är utlovat en del härliga överraskningar i mellanakterna. Så det kommer bli en riktigt härlig kväll ikväll!

 

Vilka går vidare?

Personligen skulle jag vilja se Malou Prytz och The Mamas i final, Robin Bengtsson och Sonja Aldén i Andra chansen. Därefter Felix Sandman femma, Suzi P sexa och OVÖ sjua. Men det resultatet lär nog inte riktigt hända.

Baserat på mina intryck av repetitionerna, inklusive vad mediekollegor som varit på plats och andra tyckare sagt, så är det en riktig skräll om Felix Sandman inte går direkt till final. Jag skulle snarare säga att han är vidare redan innan programmet ens ägt rum. Därefter borde det stå mellan Robin Bengtsson och Malou Prytz att ta andraplatsen. Den av de två som inte går till final får istället ta vägen via Andra chansen med The Mamas. Övriga tre bidrag i startfältet (Sonja Aldén, OVÖ och Suzi P) kommer komma långt efter de andra. Vem av de tre som tar femteplatsen känns osäkert, men jag tror det blir OVÖ eller Suzi P. Det är vad jag tippar inför programmet.

Och sedan, om Felix går till final, hoppas jag att SVT ropar upp honom som första finalist. Annars lär det bli väldigt ospännande när det står mellan Felix och någon av de andra att åka ut eller ta finalplatsen.

 


 

Kommentera