Inför Mello-finalen 2021: Lär känna Paul Rey

Foto: Janne Danielsson/SVT (bild hämtad från media.melodifestivalen.se)

MELODIFESTIVALEN 2021. Inför finalen tänkte vi att du ska få lära känna artisterna som tävlar i startfältet och deras tävlingsbidrag. Näst ut är Paul Rey!

 

 • Artist
  Paul Rey
 • Bidrag
  ”The Missing Piece”
 • Låtskrivare
  Paul Rey, Fredrik Sonefors, Laurell Barker
 • Deltar i final för
  andra gången (på två försök)

 

Röstningsinformation

 • Hjärtrösta via Melloappen/Mello tillsammans
 • Ring 099–208 05
  (kostar 3,60 kr/samtal)
 • Ring 099–908 05
  (kostar 9,90 kr/samtal, varav 9,20 kr går oavkortat till Radiohjälpen)

 Förra året var det Paul Rey som var debutant i sammanhanget även om han i stort sett alltid har hållit på med musiken och släppt flera singlar. Med sin låt Talking in my sleep“ tog han sig till final via Andra chansen och slutade på en hedrande sjätteplats. I år har han än en gång tagit sig till final via Andra chansen med låten ”The Missing Piece” som handlar om hans föräldraskap och hans dotter, att hon har varit den saknade pusselbiten i hans liv.

 

Anpassat sig efter rådande situation

Direkt efter Melodifestivalen 2020 hade avslutats kom den stora smällen med att världen hade gått in i en pandemi vilket i princip gav artist- och underhållningsbranschen i världen näringsförbud. För Paul var det extra typiskt i och med att han precis slagit igenom stort i Sverige. Men han valde att se det från ett helt annat håll.

– Man får bara anpassa sig efter situationen, det som jag valde att göra istället var att fokusera på det kreativa, skriva och skapa, vilket ledde till lite singlar och efter Melodifestivalen och sommaren och en EP som släpptes i januari. Det var det jag försökte fokusera på. Sedan studerade jag också tog min kandidatexamen. Jag har hållit mig busy på många plan. Och blivit pappa också. Så det har varit fullt upp, säger han.

 

Vill gärna visa sitt nummer för Eurovisionpubliken

Den som vinner Melodifestivalen 2021 kommer att få en resa till Rotterdam för att tävla för Sverige i Eurovision Song Contest, förhoppningsvis att det blir på den stora scenen i Ahoy arena, men i vart fall att få representera Sverige i sammanhanget. Det är något som Paul inte tackar nej till.

– Det skulle kännas oerhört stort, en riktig ära och jag känner att både låten och själva numret hade fungerat bra för en internationell publik. Så jag hade känt mig jäkligt peppad att inte bara få uppträda för hela Sverige utan hela Europa, världen och Eurovision. Det hade varit otroligt häftigt att få göra Eurovision med detta numret, jag tror det hade gjort sig riktigt bra, säger han.

 

Kommer att släppa mer musik

Slutligen innan det är dags för Paul att tävla i veckans deltävling är vi nyfikna på hur det ser ut framåt under året för hans del i musikens värld. För den som gillar Pauls musik har han alldeles nyligen släppt EP:n Note To Her och under det här året väntar mer musik.

– Jag kommer att fortsätta skriva och skapa och så kommer debutalbumet förhoppningsvis släppas i slutet av året, eller början av nästa år. Så jag kommer fortsätta att skapa och vara kreativ, säger Paul.

 

Tidigare framträdanden

Årets bidrag

 

Övriga Melodifestivalbidrag

 • 2020: Debuterade med Talking in my sleep“ som tog honom till sjätteplatsen i finalen.

 


 

Kommentera