Nedräkning till Tel Aviv: 8 dagar till start

NYHETSSAMMANFATTNING. Vi börjar nedräkningen till Eurovision 2019 på allvar i och med att repetitionerna nu har dragit igång. Varje dag kommer ni därför få ett sammandrag av vad som har hänt dag för dag. Detta är alltså en nyhetssammanfattning för den 6:e maj 2019.

 

Repetitionerna i arenan

Under måndagen den 6:e maj var det länderna i semifinal 2 att göra första repetitionen i arenan, däribland Sveriges representant John Lundvik. Denna dag var det länderna med startnummer 1-9 som repeterade, dvs. den första halvan. Varje land fick 30 minuter tillgodo på scenen och under dagen följde även konsultationer backstage, bland annat i Viewing Room där delegationerna fick möjlighet att göra korrigeringar i de bandade inslagen. Avslutningsvis fick alla länder ha varsin kortare pressträff kallat ”Meet & Greet”.

 

Repetitionsklipp & pressträffar

Här följer länkar till var ni hittar klipp från repetitionerna (överstrukna delar saknas klipp från):

 

* Enligt startordningen tävlar Österrike efter Sverige, men enligt repetitionsschemat kom Österrike (av okänd anledning) att repetera före Sverige denna dag. Även Lettland och Moldavien bytte repetitionstider med varandra.

 

Recap från dagen

Avslutningsvis följer ett sammandrag av repetitionsdagen som satts ihop av teamet på Eurovision.tv:

 

 

Oddscheck semi 2

Till sist vill vi också ta en titt på om oddsen har förändrats något sedan repetitionerna drog igång. I de två förra nyhetsdelarna hade vi bara fokus på semi 1 och denna gång blir det således bara fokus på semi 2. Snart kommer vi kika både på bägge semifinalerna men även topp 41.

 

Resultat av oddsmätningen

Länderna ovanför det gråa strecket är de länder som oddsen idag gissar har störst chans att nå finalen. Notera att det är en sammanvägning mellan olika bettingsajters odds, och att förändringar kan ha skett efter vår mätning som gjordes den 6:e maj strax före kl. 23:00 CEST. Vi har hämtat statistiken nedan från sajten Eurovisionworld.com:

(Inom parentes står placering vid föregående mätning, som gjordes den 30:e april strax före kl. 22:30 CEST).

 

 • #01 (02). Sverige*
 • #02 (01). Nederländerna
 • #03 (03). Ryssland
 • #04 (04). Schweiz*
 • #05 (05). Azerbajdzjan
 • #06 (06). Malta
 • #07 (08). Norge
 • #08 (07). Armenien*
 • #09 (09). Nordmakedonien
 • #10 (10). Danmark*

 • #11 (11). Albanien
 • #12 (12). Rumänien*
 • #13 (13). Litauen
 • #14 (14). Moldavien*
 • #15 (16). Österrike*
 • #16 (17). Kroatien
 • #17 (16). Lettland*
 • #18 (18). Irland*

 

Kommentar

När första halvan i andra semifinalen har repeterat ser oddsen i stort sett identiska ut som de gjorde innan mätningen, men med ett par synliga effekter. Efter att Sverige repeterat gick man om Nederländerna och ligger nu etta för seger i denna semifinal. Ett gyllene läge för John Lundvik med andra ord! Norge placerar sig också en plats högre och slår därmed ned Armenien en plats. I övrigt så har Lettland gjort ett stort tapp och ligger nu näst sist, vilket gör att såväl Österrike som Kroatien kilar upp varsin placering. Annars har oddsen inga ändringar för vilka bidrag de tror tar sig till final idag.

Notering: Länder markerade med en Asterix (*) repeterade samma dag som mätningen gjordes.

 

Fler nyhetsuppdateringar följer

Detta var dagens uppdatering, imorgon kommer ytterligare nyhetssammanfattning bland annat efter att länderna i den andra halvan i semi 2 har repeterat för första gången. Efter detta har årets samtliga 35 semifinalländer fått testa på scenen för första gången.

 

Happy Eurovision!

/ESC-Panelen

 


 

Kommentera