Norsk MGP 2020: startfältet i heat 2

NATIONELLA UTTAGNINGAR. I lördags (11:e januari) avgjordes det första heatet i årets Norsk MGP, och denna lördag (18:e januari) är det dags för det andra heatet att avgöras. Inför det har TV-bolaget NRK nu offentliggjort startfältet med de tävlande som representerar östra Norge.

 

Vilka tävlar i heat 2?

Dessa fyra artister tävlar denna vecka (de listas i bokstavsordning efter artistnamn):

 • JÆGER – How About Mars
 • Text & musik: Roel Rats, Synne Vorkinn, Chris Wortley, Sindre T. Jenssen.

 • Kim Wigaard & Maria Mohn – Fool for Love
 • Text & musik: Torbjørn Raae, Arve Furset, Kim Wigaard Johansen, Maria Mohn.

 • Rein Alexander – One Last Time
 • Text & musik: Erik Småland, Kristoffer Tømmerbakke, Rein Alexander.

 • Tore Petterson – The Start of Something New
 • Text & musik: Tore Petterson, Knut Bjørnar Asphol.

 

Mer info om heatets upplägg

Upplägget för detta heat kommer att vara likvärdigt det föregående heatet. Det innebär att de fyra tävlingsbidragen ställs mot varandra i först två dueller. I var och en av dessa dueller ställs två bidrag mot varandra och därefter får tittarna rösta vidare sin favorit till den avgörande duellen. I det momentet koras heatets vinnare. Duellfördelningen är i skrivande stund inte känd.

 

Mer fakta om veckans startfält

OBS! Samtliga fotografier nedan är fotade av NRK.


JÆGER

26-åriga Anna Jæger kommer från Oslo och Asker, men hon har också bott mycket i USA och Kanada. Hon har hållit på med musiken i stort sett hela livet som har varierat från att spela i olika band men numera är hon soloartist. 2017 deltog Jæger i norska The Voice och nu är det dags för ännu ett äventyr då hon ska tävla i Norsk Melodi Grand Prix med sitt tävlingsbidrag How About Mars som gjorts av låtskrivarna Roel Rats, Synne Vorkinn, Chris Wortley och Sindre T. Jenssen.


Kim Wigaard & Maria Mohn

Det blir en duett i veckans heat i Norsk MGP som framförs av 31-åriga Kim Wigaard från Oslo och 36-åriga Maria Mohn från Fredrikstad. De är bägge två artister och även sångpedagoger för andra. Vid sidan om detta samarbete för Norsk Melodi Grand Prix har bägge två mycket på sina CV:n.

Kim har arbetat såväl i Norge som i USA och sjungit för utsålda hus. Förutom det har han även tävlat i Idol och senast även i programmet All Together Now.

Maria är artist, skådespelare, låtskrivare och komiker. Förutom att hon sjungit själv i många sammanhang har hon också varit med i olika grupper och tävlat i en rad olika TV-program.

Nu ställer sig denna duo tillsammans på Norsk MGP:s stora scen där de tävlar med bidraget Fool for Love som de gjort tillsammans med låtskrivarna Torbjørn Raae och Arve Furset.


Rein Alexander

48-åriga artisten Rein Alexander har uppträtt på många scener runt om i världen. Redan som barn var han musikaliskt intresserad och det har följt honom hela livet. Efter många år på scenen är han ett känt namn som synts till i en rad olika sammanhang. Förutom musiken har han dessutom medverkat i en rad musikaler och fått utmärkelser. Dessutom har han en seger i det norska programmet Kjempesjansen.

Nu, 2020, tävlar Rein Alexander i Norsk MGP med sitt bidrag One Last Time som han gjort med låtskrivarna Erik Småland och Kristoffer Tømmerbakke.


Tore Pettersson

Artisten Tore Pettersson föddes för 40 år sedan i Drammen i Norge, men växte upp i Tranby i Lier. Sedan drygt 20 år tillbaka är han bosatt i Oslo. I grunden är han artist och har spelat med sitt eget band (Tore Petterson Trio) i många år samt även med jazzlegenden Ola Calmeyer. Annars arbetar han också som komiker tillsammans med vännen Adam Schjølberg. De har en duo ihop som går under namnet Adam og Tore.

I Norsk MGP har han lämnat Adam hemma, för här tävlar han själv på scenen. Bidraget han ska framföra heter The Start of Something Newoch den låten har han gjort tillsammans med Knut Bjørnar Asphol.

 

Vad tycker du om startfältet så här långt? Kommentera gärna!

 

Nytt upplägg för Norsk MGP 2020

2020 års upplaga av Norsk Melodi Grand Prix är en jubileumssäsong då NRK firar MGP:s 60-årsjubileum med pompa och ståt. Bland många nyheter för året är att säsongen utökats med fem heats inför finalen (istället för en klassisk finalkväll) och att finalen hålls i Trondheim istället för i Oslo (heaten hålls dock i Oslo). Nytt är också att fem av säsongens 25 tävlande slipper kvala och är således direktkvalificerade till finalen. Dessa låtar är:

 1. Akuvi – “Som du er”
 2. Didrik & Emil – “Out Of Air”
 3. Sondrey – Take My Time*
 4. Tone Damli – “Hurts Sometimes”
 5. Ulrikke Brandstorp – “Attention”

 

Till de ovanstående fem kandidater kan vi även tillfoga Raylee med låten Wild, som vann det första heatet den 11:e januari!

 

* NRK har valt modellen att släppa studioversion av respektive direktkvalificerat bidrag en gång i veckan, vilket sker på fredagar (dag före heat äger rum). Den enda låt som därför släppts av dessa fem är Sondreys låt.

 


 

Kommentera