Manlig trio blir programledare för Eurovision 2017

EUROVISION 2017. Ukrainska TV-bolaget NTU har presenterat programledartrion för Eurovision-sändningarna i Kiev i maj: Oleksandr Skichko, Volodymyr Ostapchuk och Timur Miroshnychenko.

Det blir första gången någonsin i Eurovisionens historia som det är tre manliga programledare för tävlingen. År 2015 i Wien var det motsatta; tre kvinnor som var programledare. De tre utvalda programledarna är välkända TV-personligheter i Ukraina och nu ska de få bli ansikten utåt för själva sändningarna.

Sändningarna från Eurovision 2017 går av stapeln tisdagen den 9:e maj, torsdagen den 11:e maj och lördagen den 13:e maj.

 

Lite snabbfakta om de tre programledarna

Oleksandr Skichko har tidigare varit programledare för olika underhållningsprogram som Star Way och Sing Like A Star. Han inledde sin karriär som 15-åring i underhållningsbranschen och har även varit med i ukrainska motsvarigheten till Talang.

Volodymyr Ostapchuk har även han varit programledare för en rad olika underhållningsprogram. Han är också röstskådespelare som bl.a. gjorde en av huvudrollerna i Disneyfilmen Frozen (dubbat till ukrainska).

Timur Miroshnychenko är den av de tre som har mest tidigare ESC-erfarenhet, då han tidigare varit programledare de två gånger som Junior ESC arrangerats i Ukraina (2009 och 2013). Dessutom har han flera gånger har varit programledare för Ukrainas nationella uttagningar till ESC, samt även varit kommentator för Ukraina i såväl ESC som JESC (och en rad andra ESC-events). Senast såg vi honom som programledare för semifinallottningen till årets tävling.

Här går att se en kortare film där EBU presenterar de tre programledarna.

 

Kommentera gärna vad du tycker om valet av programledare till Eurovision 2017!

 


 

Kommentera