Nu startar vi nedräkningen till Eurovision 2021

PANELEN TIPSAR. Den nationella uttagningssäsongen till Eurovision 2021 är nu över (även om vi fortfarande saknar ett eventuellt bidrag) och därför går vi nu över till nästa fas som är uppladdning inför Rotterdam! För att förenkla allt kommer här det som står på vårt schema under våren.

 

Oddscheck

Inför tävlingen följer vi hur spelbolagen gissar utgången av semifinalerna och finalen. Så här med nio veckor kvar kan det vara svårt att tolka exakt hur det kommer att gå och med erfarenhet från de senaste årens Eurovisioner är det först vid repetitionsstarten som det börjar märkas hur det kan komma att sluta. Men vi är ivriga och en gång i veckan fram till det är dags för Eurovision att avgöras kommer vi att följa oddsen. När vi sedan är i repetitionstider kommer vi att intensifiera denna bevakning i och med att vi då närmar oss ett avgörande.

Oddscheck dyker upp varje måndag här på sajten!

 

Panelens topplista

Vi har redan smygstartat säsongen med den första och andra topplistan och vi kommer att fortsätta göra fler Panelens topplistor innan Rotterdam. I projektet får varje panelmedlem välja ut tio just-nu-favoriter från årets startfält. Sedan lägger vi samman allas val och får ut en totallista över vilka bidrag vi har som favoriter just nu. Nytt för det här året är att vi inte räknar totalpoäng utan placeringar. Vi testar lite nytt efter att ha gjort på samma sätt de 12 tidigare säsongerna.

Det kommer att bli en topplista till nu i mars och sedan ytterligare två i april. Vår slutgiltiga topplista kommer i början av maj då var och en av oss gör en personlig topp 40, som vi sedan lägger samman och får ut ett slutresultat av.

 

Inför-guiden: betyg, kommentarer och tippningar

Med start den 12:e april och tre veckor framåt kommer vi att presentera årets Eurovisionstartfält i vår Inför Eurovision-guide. Förutom att du får lära dig mer om vilka artister och bidrag som tävlar i år kommer du även att få ta del av våra betygsättningar, kommentarer och gissningar av hur resultatet kommer att bli. Vi kommer att publicera två delar per dag och vi återkommer om vilka tidpunkter som gäller i samband med starten.

 

Eurovisionveckorna i maj

Det här är såklart det vi alla ser fram emot mest för den här säsongen – för i år ska vi äntligen få en Eurovision på riktigt även om det förmodligen inte blir helt som vanligt ändå. Men trots att det inte blir en fullsmockad arena och evenemang på stan kommer vi att ha fullständig bevakning av evenemanget. Vi börjar med repetitionsbloggning i början av maj, där vi även har koll på oddsen, och vi bevakar även om det blir kringevenemang som t.ex. den händelse som med all sannolikhet ersätter den klassiska Röda mattan (dvs. invigningsfesten).

När det sedan är dags för sändningsveckan (vecka 20) kommer vi att tippa och tycka till inför varje semifinal och finalen. Exakt hur det ser ut vill vi inte spoila om än utan vi tar det då. Men det kommer att bli bra!

 

Second Chance-projekten

Så snart som Eurovision 2021 är över och en vinnare är korad släpper vi inte tävlingen helt och hållet, utan då går fokuset över till våra Second Chance-projekt där vi korar våra egna vinnare bland låtarna som aldrig fick tävla i Rotterdam. Till att börja med handlar det om bidragen som kom på andra plats i de länder som hade någon slags uttagning (ej internval). I vanlig ordning har sedan några av våra skribenter i panelen fått välja ut sina favoriter från samma uttagningar, men då inte vinnaren eller tvåan. Sedan lyssnar vi igenom dessa låtar och utser en vinnare bland alla dessa val.

Projektet är tänkt att äga rum i andra halvan av maj och början av juni. Vi återkommer med exakt startdatum.

Vi vill även hinta om ett ytterligare projekt som följer i sommar som vi kommer att presentera mer vid ett senare tillfälle!

 

Annat på agendan

Förutom det vi ovan har nämnt kommer vi att fortsätta vår bevakning av Eurovisionbubblan, vilket både gäller saker som händer inför årets tävling men även sådant som kommer därefter som vilka länder som kommer att tävla 2022, vad som händer i sommar osv.

Oavsett – det kommer att bli spännande och roligt!

 


 

Kommentera